Cele mai bune fructe pentru bolnavii de diabet

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 28, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru diabet

Aproximativ 2 milioane de romani sufera de diabet, afectiune care presupune adoptarea unui stil de viata sanatos. Diabeticii trebuie sa fie atenti la ceea ce mananca, astfel incat sa reduca consumul de glucide. Fructele sunt o alegere buna, pentru ca ofera o cantitate importanta de antioxidanti, vitamine si minerale.

1. Kiwi

Bogat in vitamina C si cu un continut mic de glucide, kiwi este un fruct care poate fi introdus in dieta diabeticilor. Il poti folosi si la prepararea unei salate de fructe sau poti bea suc de kiwi. Contine si vitaminele A si E, cat si potasiu si betacaroten.

2. Cirese

Indicele glicemic al cireselor este 20, ceea ce inseamna ca aceste fructe pot fi introduse in alimentatia persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat. Se recomanda aproximativ 200 grame pe zi. Sunt o gustare sanatoasa la care se poate apela in orice moment al zilei.

3. Fructe de padure

Zmeura, murele si fragile sunt un adevarat depozit de vitamine, minerale si antioxidanti si nu au un continut bogat de zaharuri, ceea ce le face ideale pentru diabetici.

4. Mere

Cu gustul lor delicios, merele se numara si ele printre fructele permise daca ai diabet zaharat. Sunt indicate si pentru ca regleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc digestia. Totodata, datorita elementelor nutritive care se gasesc in aceste fructe, sunt ideale si pentru intarirea imunitatii.

5. Pere

Au o cantitate importanta de vitaminele A, B1, B2, C si E si fibre, ceea ce face din pere fructe permise in regimul diabeticilor. Perele ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si a colesterolului. Poti manca o para pe zi.

Atentie la stilul de viata!

Persoanele care sufera de diabet de tip 2  trebuie sa pastreze un stil de viata sanatos.Trebuie sa nu uite, de asemenea, sa faca zilnic miscare, cel putin o jumatate de ora. Pot apela la mersul pe jos, la exercitii fizice usoare sau la inot! La persoanele cu diabet de tip 1, tratamentul cu insulina este obligatoriu.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune fructe pentru bolnavii de diabet