Cele mai bune alimente pe care sa le mananci toamna

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru conopida

Acum, la început de toamnă, este indicat să acordăm o atenție sporită alimentației. Dacă vom opta pentru alimente pline de calorii și grăsimi, nu numai că ne vom îngrășa, dar ne vom îmbolnăvi. Iată ce alimente sunt indicate în acest sezon dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea intactă!

Semințe de dovleac pentru o inimă sănătoasă

Semințele de dovleac sunt un remediu excelent în afecţiunile prostatei, combat insomniile şi ţin la distanţă osteoporoza. Nu în ultimul rând, acest tip de semințe previne cancerul de prostată.
De asemenea, seminţele de dovleac sunt o sursă grozavă de magneziu. Acesta contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. Pe de altă parte, semințele de dovleac ajută la îmbunătățirea regularizării insulinei și la prevenirea complicațiilor diabetice.

Conopida îmbunătățește dezvoltarea creierului

Această legumă are în compoziție sulforafan. În urma unor studii, s-a demonstrat că acesta are capacitatea de a distruge celulele mamă canceroase, încetinind astfel creșterea și dezvoltarea tumorilor.
De asemenea, conopida îmbunătățește sănătatea creierului. Acest lucru se datorează unui compus numit colină. Acesta din urmă este una dintre vitaminele B recunoscute pentru rolul rău în dezvoltarea creierului.

Varza previne ulcerul

Această legumă contribuie la prevenirea și tratarea multor afecțiuni precum ulcerul, anumite tipuri de cancer, depresia, bolile autoimune, gripele și răcelile. Pe de altă parte, varza este un remediu grozav și în cazul rănilor.
Iar beneficiile acestei legume nu se opresc aici. Merită menționat și faptul că reduce simptomele bolilor neuronale degenerative, precum sindromul Alzheimer.

Broccoli menține oasele sănătoase

Și broccoli este unul dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în acest sezon. Această legumă reglează tensiunea arterială, încetinește procesul de îmbătrâniere, menține oasele sănătoase.
În plus, broccoli previne cancerul mamar, de col uterin și prostată datorită compusului numit indole-3-carbinol (un puternic antioxidant). Totodată, această legumă este săracă în calorii și te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Pe de altă parte, broccoli este un aliment indicat pentru menținerea vederii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune alimente pe care sa le mananci toamna