Cele 5 cauze ale celulitei. Află ce o provoacă și apoi uită definitiv de ea

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru celulita

Dermatologii spun că 90% dintre femei au celulită. În unele cazuri este mai vizibilă, în timp ce în altele nu se observă decât după strângerea pielii, însă cert este că majoritatea femeilor se confruntă cu ea.
Există nenumărate modalități pentru a o estompa, de la masaj cu cafea, împachetări și alte astfel de remedii până la tratamente profesionale, dar cea mai sigură metodă este identificarea cauzelor, așa încât să știi ce nu trebuie să faci.
În primul rând, trebuie să știi că celulita nu apare neapărat la persoanele cu câteva kilograme în plus, chiar și persoane cu o greutate optimă au celulită. Înainte de a citi motivele din spatele apariției ei, este foarte important să afli mai întâi ce este celulita. După ce vei citi articolul respectiv, scris de specialiști, vei afla răspunsurile la o mulțime de întrebări legate de ea, precum și un tratament imbatabil, care va garanta eliminarea ei. Mai jos noi aducem o completare și discutăm despre cauzele apariției celulitei.

Factori hormonali
Hormonii joacă un rol esențial în dezvoltarea celulitei. Mai mult decât atât, hormonul feminin estrogen este cel care influențează cel mai mult apariția aspectului de coajă de portocală la nivelul pielii. Așa se explică și de ce bărbații nu au celulită. Ei au un nivel foarte scăzut de estrogen, așa că nu trebuie să-și facă griji în legătură cu ea.
Alți hormoni considerați responsabili de apariția ei sunt insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina. Dacă în ciuda tuturor eforturilor pe care le depui, aspectul de coajă de portocală se ține scai de coapsele tale, ia în considerare o consultație medicală și niște analize pentru a determina nivelul hormonilor din organism.

Moștenirea genetică
Anumite gene pot duce la o predispoziție pentru apariția celulitei. Metabolismul, distribuția țesutului adipos și problemele de circulație – toate influențate de moștenirea genetică – pot să ducă la formarea celulitei.
Din păcate, celulita ta este rezultatul unor factori genetici, soluția pentru a o îndepărta stă în tratamentele profesionale acompaniat de un regim alimentar foarte strict și mult sport.

Dieta
Alimentația nesănătoasă este unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii noastre. Ea duce la acumularea kilogramelor în plus, dar și la un aspect tern al pielii, precum și la apariția acneei în unele cazuri. Dacă în meniul tău zilnic se regăsesc cantități ridicate de carbohidrați, grăsimi și sare, în vreme ce fibrele lipsesc cu desăvârșire, șansele să ai celulită sunt foarte ridicate.
Mâncarea sănătoasă, hrănitoare și nu hipercalorică, este cea mai bună alegere atât pentru a scăpa de celulită, cât și pentru a avea un organism puternic și sănătos. Fructele și legumele prospete ar trebui să se regăsească zilnic în meniul tău, ele sunt pline de vitamine și antioxidanți prețioși pentru un corp suplu și puternic.

Factori care țin de stilul tău de viață
În afară de alimentație, obiceiurile tale zilnice pot să fie și ele responsabile de apariția celulitei. Ea este mai des întâlnită în cazul fumătorilor, sau a celor care duc o viață sedentară. În plus, dacă petreci foarte mult timp stând pe scaun, fără să iei pauze pentru a te ridica și a face câțiva pași prin birou, cresc și mai mult șansele dezvoltării celulitei.
Exercițiile fizice sunt de mare ajutor pentru sănătatea ta. Mergi pe jos ori de câte ori poți, folosește scările în loc să iei liftul, ieși la jogging în parc sau mergi la sală. Orice tip de mișcare este binevenit – dansul, înotul, kangoo-jumps. Nu uita că mișcarea stimulează și producția de endorfine (hormoniii fericirii), care îți conferă o stare de bine.

Hainele prea strâmte
Jeanșii strâmți și colanții sunt considerați responsabili pentru apariția celulitei. Circulația sângelui este afectată de hainele prea strâmte, iar ea contribuie în mare măsură la formarea ei. Optează pentru haine lejere, vei avea numai de câștigat, pentru că te vei simți mai confortabil, iar pielea ta nu va avea de suferit.

Sursa:   www.avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele 5 cauze ale celulitei. află ce o provoacă și apoi uită definitiv de ea