Cel mai eficient ceai pentru slabit

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de slabit

Daca te numeri printre cele care nu pot tine o dieta stricta si nici nu ai prea mult timp la dispozitie sa mergi la sala, mai ai cateva optiuni la dispozitie.

Una dintre ele poate fi consumul de ceai de slabit, asa ca, daca esti in cautarea unuia, ne-am gandit sa-ti usuram munca si sa facem un top al celor mai eficiente licori care te ajuta sa dai jos kilogramele in plus. 

Avantajele consumului de ceai de slabit sunt numeroase: nu numai ca te ajuta sa pierzi in greutate, dar te si sprijina in procesul de detoxifiere, eliminand toxinele din organism. 

Ceea ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca ceaiurile de slabit nu ofera cantitatea de nutrienti, vitamine si minerale necesare organismului, asa ca nu incerca sa scapi de surplusul de greutate consumand doar aceste licori, pentru ca s-ar putea sa-ti faci mai mult rau decat bine.  Nu uita ca o dieta echilibrata este cheia tuturor succeselor!

Iata care sunt cele mai bune ceaiuri de slabit:

Ceai de afine

Ceaiul de afine are un gust delicios (chiar si neindulcit), asa ca iti va fi foarte usor sa-l consumi. Acesta regleaza nivelul de zahar din organism si reduce poftele, in special pe cele de „ceva dulce”.

Ceai chinezesc

Ceaiurile chinezesti sunt recunoscute pentru efectele lor spectaculoase in lupta cu kilogramele in plus, insa trebuie consumate cu atentie, fara excese. Acestea au capacitatea de a arde grasimile si de a reduce nivelul de colesterol.

Ceai verde

Ceaiul verde este faimos pentru proprietatile sale detoxifiante si este frecvent utilizat pentru scaderea in greutate. De asemenea, este un dusman de temut impotriva grasimilor. 

Ceai de menta

Un ceai revigorant si delicios, usor de baut, este si cel de menta, cunoscut pentru capacitatile sale de „topi” caloriile. Atentie insa, consumul excesiv de ceai de menta poate duce la constipatie, asa ca ai grija la alimentatie!

Ceai de coada calului

Un ceai recunoscut pentru eficienta sa in eliminarea toxinelor din organism, dar si pentru pierderea in greutate, este cel de coada calului. Gustul nu este cel mai placut, insa beneficiile consumului acestui ceai de slabit primeaza. Asadar, daca vrei sa incepi o cura de detoxifiere, include ceaiul de coada calului in dieta ta. 

Ceai de urzica

Un alt ceai de slabit pe care trebuie sa-l includem in acest top este, fara indoiala, cel de urzica. Daca iti plac urzicile, nu ar trebui sa ai probleme in a incerca si aceasta „licoare magica”. Nu numai ca te poate ajuta sa pierzi in greutate, dar este si un real ajutor in eliminarea acidului uric si a toxinelor din organism, fiind indicat si in tratamentul carentei de fier.

Ceai negru

Ceaiul negru nu difera foarte mult de cel verde, avand cam aceleasi proprietati: accelereaza arderea grasimilor, elimina toxinele din organism si taie pofta de dulce. 

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai eficient ceai pentru slabit