Cel mai bun exfoliant natural are doar doua ingrediente

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru exfoliant natural

Uleiul de cocos are efect antimicrobian, precum si hidratant, lasand tenul catifelat si stralucitor. El va distruge bacteriile care favorizeaza formarea cosurilor, prin urmare este un produs pe care poti sa te bazezi pentru a avea un ten perfect.

De asemenea, datorita efectul sau antiinflamator, uleiul de cocos este foarte util in cazurile de eczeme, psoriazis sau uscarea excesiva a tenului. 

Bicarbonatul de sodiu un ingredient foarte util pe care il poti folosi atat pentru curatenie, cat si pentru sanatatea parului si a pielii. Este ideal pentru a-l combina cu uleiul de cocos presat la rece, obtinandu-se astfel o pasta cu ajutorul careia poti masa cu usurinta tenul.

Cum se prepara cel mai bun exfoliant natural?

Ca sa faci acest exfoliant trebuie sa amesteci:

1/3 cana cu ulei de cocos presat la rece (in anotimpul rece uleiul devine solid)
1/3 cana cu bicarbonat de sodiu.

Amesteca foarte bine cele doua ingrediente si pastreaza amestecul intr-un borcan inchis ermetic. Foloseste-l de 2 ori pe saptamana pentru a exfolia celulele moarte de la suprafata pielii. Se realizeaza un masaj delicat la nivelul tenului, urmand ca apoi sa indepartezi excesul cu ajutorul unei dischete imbibata in apa calda sau prin spalarea fetei cu apa calduta.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai bun exfoliant natural are doar doua ingrediente