Ceaiurile fierbinti alunga tusea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ceaiurile fierbinti alunga tusea

Poate cel mai supărător simptom al răcelii, tusea este şi cel mai greu de tratat. Dacă nu ştiai, natura te poate scăpa de această problemă cu ajutorul infuziilor din plante medicinale, iar Libertatea îţi spune care sunt cele mai eficiente remedii.

Pătlagina

Culese de pe câmp şi bine uscate, frunzele de pătlagină se păstrează în locuri aerisite, în săculeţi din bumbac. Pentru a calma tusea, se pun două linguriţe de plantă mărunţită la o cană de 200 ml de apă fiartă. Remediul se ia de două ori pe zi, de preferat înainte de masa de prânz şi cea de seară.

Mugurii de pin

În afara siropului de conifere, mugurii de pin pot fi folosiţi pentru infuzii care au efecte benefice în viroze. La o cană de apă clocotită se pune o linguriţă de muguri de pin, iar cantitatea recomandată este de circa 400 ml de ceai pe zi. Se poate îndulci cu miere de albine.

Teiul

Pentru tuse, florile de tei sunt de mare ajutor, pentru că reuşesc să calmeze uşor aceste crize. La o cană de 200 ml de apă fierbinte se pun două linguri de plantă uscată şi se lasă la infuzat. Se bea de trei ori pe zi, între mesele principale.

Coada-şoricelului

În cazul tusei foarte uscate este nevoie de o hidratare suplimentară. În astfel de situaţii, ceaiul pe care trebuie să îl bei este cel de coada-şoricelului. Se pun două linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită. Se poate consuma de cel mult trei ori pe zi.

Apelează la inhalaţii cu uleiuri esenţiale

Uleiurile volatile conţinute de mai multe plante medicinale sau de Inhalaţiile le poţi face acasă,deasupra unui vas cuapă fierbinte, în carepicuri uleiuride plantecondimente te pot ajuta să treci cu bine peste accesele de tuse, mai ales când aceasta este seacă. Astfel, poţi folosi esenţe naturale din:

* muşeţel;
* levănţică;
* cimbrişor
* rozmarin;
* mentă.

Dacă persistă, mergi la medic

Dacă ai epuizat toate remediile naturale şi nici medicamentele nu îşi fac efectul, mergi la doctor. Indiferent de tusea cu care te lupţi, fie ea seacă sau cu expectoraţie, doar un specialist îţi poate pune un diagnostic corect.

Sursa:   www.libertatea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiurile fierbinti alunga tusea