Ceaiuri care te ajuta sa elimini apa din organism

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ceaiuri care te ajuta sa elimini apa din organism

O crestere inexplicabila si rapida in greutate poate fi cauzata de retentia de apa sau edemul generalizat, care determina aparitia inflamatiei in intreg organismul. Retentia de apa poate fi acuzata de sindromul premenstrual, menopauza, sarcina, consumul mare de sare, folosirea anticonceptionalelor sau afectiuni serioase, cum ar fi cele hepatice, cardiace, pulmonare, renale sau la nivelul tiroidei.

Ceaiuri care te ajuta sa elimini apa din organism:

Cozile de cirese

Despre cozile de cirese se stie ca sunt puternic diuretice si antiinflamatoare. Mai mult, se situeaza in fruntea topului cu plantele medicinale care pot „stoarce“ apa in exces din tesuturi. Cozile de cirese pot fi recomandate si in infectii urinare, cum sunt cistitele, pentru ca au compusi activi care amelioreaza simptomele acestora. Bea intr-o zi decoctul pe care il faci din trei linguri de cozi la o jumatate de litru de apa.

Matase de porumb

Si matasea de porumb este recunoscuta si apreciata pentru efectele ei diuretice si usor antiseptice. Contine vitaminele B6, C, E, K, saruri de calciu si de potasiu, asa ca poate fi oricand consumata sub forma de infuzie, pentru eliminarea apei din organism. Bea doua-trei cani de infuzie pregatita dintr-o lingurita de planta peste care torni o cana cu apa fierbinte si lasi la racorit opt-zece minute.

Patrunjelul

Usor de procurat si bun la gust, patrunjelul poate fi consumat si sub forma de ceai ori ca atare, in mancaruri. Acesta filtreaza urina la nivelul rinichilor si previne formarea calculilor renali. Fiind un diuretic puternic, planta elimina cantitatea de apa in exces din tesuturi. De asemenea, contine substante care pot dilata usor caile urinare, pentru a elimina mai usor pietrele de mici dimensiuni. Pentru a prepara ceaiul de patrunjel ai nevoie de o legatura maruntita la un litru de apa, pe care o lasi la fiert timp de zece minute. Pentru rezultate optime, tine cura cu ceai de patrunjel cel putin trei saptamani.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiuri care te ajuta sa elimini apa din organism