Ceaiul verde topeste colesterolul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai verde

Administrat sub forma de capsule sau baut, ceaiul verde poate „slefui“ binisor stratul de colesterol depus pe artere, pretind cercetatorii americani care au efectuat experimente in domeniu, la care au participat mii de persoane. Oamenii de stiinta au descoperit ca ceaiul verde poate contribui la reducerea colesterolului total si la raderea unei cantitatii semnificative a colesterolului „rau“ (LDL).

In cadrul experimentului, cercetatorii le-au administrat voluntarilor ceai verde sub forma de infuzii, decocturi si capsule, stiind ca ceaiul verde contine catechine, antioxidanti care au rolul de a grabi arderea grasimilor si de a reduce absorbtia de colesterol.

Care a fost concluzia: ceaiul verde baut sub forma de infuzii sau decocturi a avut mai mult efect asupra colesterolului decat capsulele, potrivit Oliviei Phung, de la Universitatea de Vest a Stiintelor in Sanatate din Pomona, California (SUA). Cu toate acestea, omul de stiinta precizeaza ca daca cineva ia deja pastile impotriva colesterolului, este indicat sa urmeze tratamentul.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul verde topeste colesterolul