Ceaiul verde: beneficii minunate pentru sanatate si slabire

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai verde

Ceaiul verde poate fi folosit cu succes in cura de slabire sau in cura de detoxifiere a ficatului si a organismului. In plus fata de slabirea cu ceai verde, acesta aduce si beneficii certe pentru sanatatea organismului. Ceaiul verde este deosebit de bogat in flavonoizi care ajuta la mentinerea sanatatii (flavonoizii constituie 30% din greutatea uscata a unei frunze).

1. Te vei simti mai energica

Spre deosebire de cafea, ceaiul verde nu vine la pachet si cu senzatia de epuizare de dupa, asa ca vei obtine maximum de rezultat cu minimum de consecinte negative.

2. Si mai relaxata

S-a dovedit ca un component care se gaseste in frunzele de ceai, numit EGCG, reduce stresul si creste senzatia de calm.

3. Imbunatateste memoria

Pe termen scurt, o cana de ceai verde pe zi imbunatateste conexiunile dintre partile creierului asociate cu memoria, iar, pe termen lung, incetineste degenerarea functiilor cerebrale si previne aparitia dementei.

4. Vei pierde in greutate

Daca bei o cana de ceai inainte de-a-ti incepe exercitiile fizice, nu doar ca te vei bucura de un plus de energie, ci metabolismul tau va functiona mai bine si vei arde din surplusul de calorii.

5. Creste imunitatea

Anumiti antioxidanti din componenta ceaiului verde au un efect pozitiv asupra imunitatii. Sfat: adauga o felie de lamaie ceaiului tau, ca acestia sa se absoarba mai bine.

6. Curata pielea

Poti folosi ceaiul pe comprese, pentru a calma acneea, sau clatindu-ti fata cu el dupa ritualul de ingrijire matinal; este un ajutor de neinlocuit atunci cand vine vorba de ten gras.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul verde: beneficii minunate pentru sanatate si slabire