Cea mai buna combinatie de plante pentru tratarea hepatitei

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sunatoare

In natura exista o planta care este un adevarat panaceu in bolile de ficat de orice natura, avand o putere curativa extraordinara. Este vorba de rostopasca care, administrata intern, are efect: tonic hepatic; regenerativ hepatic; drenor biliar si hepatic; antiviral; colagog (stimuleaza formarea bilei); coleretic (favorizeaza eliminarea bilei).

Planta actioneaza extrem de eficient in tratamentul hepatitei A si B, cea mai recomandata forma de administrare a sa fiind sub forma de infuzie. In tratamentul hepatitei, cele mai spectaculoase rezultate s-au obtinut prin asocierea plantei cu turita mare si sunatoarea - alte doua plante cu efecte deosebite asupra ficatului. Iata cum se prepara remediul: 

1. Se pune cate o lingurita de rostopasca, turita mare si sunatoare cu 250 ml. de apa calduta (la 40 de grade Celsius), intr-o cana, si se lasa la macerat timp de 8-12 ore. Plantele trebuie maruntite bine - transformati-le in pulbere cu ajutorul unei rasnite.

2. Dupa macerare, produsul se filtreaza, urmand ca pulberea de plante ramasa dupa filtrare sa se puna la infuzat in 250 ml. de apa fierbinte, vreme de 15-30 de minute. 

3. Infuzia se filtreaza si se lasa sa se racoreasca, astfel incat sa ajunga la o temperatura de 40-60 de grade Celsius, apoi se combina cu maceratul obtinut anterior. Se obtin 500 ml de lichid.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cea mai buna combinatie de plante pentru tratarea hepatitei