Ce trebuie sa faci rapid daca te-ai ars la soare

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru arsura solara

Daca ai stat prea mult la soare, din dorinta de a obtine un bronz cat mai intens, sau pur si simplu ai adormit pe plaja, iar pielea ta e mai rosie decat un rac fiert, este cazul sa apelezi la cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti recapeti sanatatea pielii.

O aspirina salvatoare

Primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cand te-ai ars de la soare este sa iei o aspirina. Acest medicament reduce inflamatiile, deci calmeaza iritatiile si roseata. Foarte important este sa iei pastila cat mai repede dupa expunerea la soare.

Cat mai multa crema hidratanta

Atunci cand ne expunem pielea la soare, ea devine mai uscata. Tocmai de aceea, hidratarea este atat de importanta in aceasta perioada a anului. Roseata provocata de soare poate fi vindecata cu o lotiune speciala pentru dupa plaja, calmanta, hranitoare si hidratanta. Este important sa ai in vedere faptul ca lotiunile care contin ingrediente anti-inflamatoare, precum aloe vera sau soia, scad gradul de uscare si iritare. Aplica lotiunea cat de des posibil.

Iaurt simplu, pe post de crema

Daca nu ai foarte mare incredere in cremele din comert, iaurtul este un tratament naturist foarte eficient atunci cant te-a ars soarele.

Vei simti imediat o senzatie de racorire, iar culturile de bacterii active din iaurt iti vor corecta pH-ul pielii si vor incepe procesul de vindecare. 

Aplica pe pielea arsa comprese reci

O alta metoda pentru calmarea pielii arse de soare este sa aplici comprese reci sau gheata pe suprafata afectata. Aceasta actiune ajuta si la vindecare.

Nu te mai expune la soare fara protectie solara

Ar trebui sa stii cat de importanta este protectia solara, mai ales acum dupa ce te-ai ars. Doar cu ajutorul cremelor cu SPF vei da pielii ragaz sa se vindece.

Exfoliaza, dupa vindecare

Dupa cateva zile de la expunerea excesiva la soare, pielea ta va incepe sa se cojeasca. De aceea, foarte importanta este exfolierea. Doar asa vei reusi sa inlaturi stratul de celule moarte si sa faci loc unui nou strat de celule sanatoase. Astfel, pielea ta va capata un aspect stralucitor si uniform.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa faci rapid daca te-ai ars la soare