Ce poți trata cu rădăcinoasele din cămară

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce poți trata cu rădăcinoasele din cămară

Că sunt gustoase în mâncare, toată lumea cunoaște. Dar că rădăcinoasele, cum sunt morcovii, sfecla roșie și hreanul, se pot transforma în tratamente pentru diferite boli știai? Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă!
Că sunt gustoase în mâncare, toată lumea cunoaște. Dar că rădăcinoasele, cum sunt morcovii, sfecla roșie și hreanul, se pot transforma în tratamente pentru diferite boli știai? Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă!
Sunt pachete de vitamine și minerale, care pot reface corpul suferind de anemie sau alte boli, precum este ulcerul.

Morcovul cicatrizează stomacul

Conține betacaroten, vitaminele B1, B2, C şi K, sodiu, potasiu, calciu, cupru și este o legumă-cheie în preparatele tradiționale și nu numai. Însă morcovul poate fi utilizat și în caz de probleme de sănătate, cum sunt cele digestive.
Are proprietăți antidiareice și laxative, în același timp, și a dovedit că acționează ca un pansament pentru stomac. Adesea, medicii fitoterapeuți recomandă în caz de ulcer, gastrită, infecții gastrointestinale morcovii, consumați ca atare sau sub formă de suc. Nu îndepărta coaja, ci spal-o bine și consumă leguma în întregime.

Sfecla roşie combate anemia

Despre sfecla roșie, numai de bine. În caz de carență de fier, sfecla roșie este un adevărat aliat pentru corpul slăbit. Are în compoziție vitamine (A, B şi C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, potasiu), datorită cărora este considerată un detoxifiant puternic.
Însă această legumă nu doar că scapă corpul de toxine, ci îl protejează și de maladii, precum este cancerul, pentru că deține și flavonoizi - betanina, care dă culoarea roşie sfeclei. Consumă sucul ei amestecat cu suc de morcovi cât de mult poți. Dacă e prea dulce, adaugă-i puțină zeamă de lămâie.

Ţelina, adjuvant în hipertensiune

O legumă nelipsită în supe și ciorbe, țelina este o sursă bogată de minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu) şi vitamine (A, B şi C), având efecte diuretice. Însă este considerat un remediu excelent și în caz de hipertensiune și aduce beneficii și pentru reumatici.
De la această plantă se folosesc atât rădăcina, cât şi seminţele şi frunzele. O poți consuma sub formă de suc preparat din frunze sau din rădăcină, un pahar dimineaţa şi unul seara, timp de o lună.

Hreanul calmează crizele de tuse

Nu mai scapi de tuse, deşi ai încercat numeroase siropuri din plante? Mănâncă dulceaţă de hrean. O prepari întocmai ca dulceaţa de fructe, dar în loc de gutui, să zicem, pui rădăcină rasă de hrean. Ia câte o linguriţă dimineaţa şi seara, până observi o îmbunătăţire. În caz de tuse seacă, ia o lingură de hrean dat pe răzătoarea măruntă, adaugă 2 linguri de zahăr pudră, amestecă şi lasă deoparte timp de 3-4 ore. Ia în fiecare zi câte 4-5 linguriţe din această compoziţie.
Efectele medicinale ale hreanului sunt conferite de compuşii chimici glucozinolaţi, responsabili de mirosul înţepător şi de iuţimea gustului. Cercetările au arătat că aceste substanţe formează un adevărat scut în lupta cu bacteriile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce poți trata cu rădăcinoasele din cămară