Ce nu stiai ca poti trata cu scortisoara

Posted by Alin Marinescu on Monday, June 20, 2016
Imagini pentru scortisoara

O folosim deseori pentru a da un plus de savoare cafelei sau deserturilor pe care le preparăm. Știai însă că scoțișoara este și un veritabil medicament? Inclusă în alimentație, mirodenia are grijă de sănătatea inimii, are efect antiinflamator și antioxidant.

Ajută la prevenirea bolilor de inimă

Conținutul ridicat de fibre și de calciu face ca scoțișoară să se numere printre mirodeniile care au grijă de sănătatea cardiacă. Mai exact, o lingură de scorțișoară conține aproximativ 4 g de fibre și 78 mg de calciu.
Inclus în alimentație, condimentul poate reduce în timp nivelul de colesterol „rău“, dar și riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare.
În plus, numeroase studii recente au arătat că nutrimenții din scorțișoară au rolul și de a preveni apariția celulelor canceroase la nivelul colonului. Nu ezita să folosești scorțișoară când pregătești dulciuri sau pentru a da aroma băuturilor.

Are efect antiinflamator

Răspunsul inflamator al organismului este foarte important, cu atât mai mult cu cât ajută în lupta împotriva infecțiilor și favorizează vindecarea țesuturilor deteriorate.
Cu toate acestea, când nivelul markerilor inflamatorii din corp este ridicat (se poate observa în urma analizelor de sânge), persoana poate să aibă mai multe probleme de sănătate.
Bine de știut că scorțișoara completează lista alimentelor care au proprietăți antiinflamatorii, dar și a celor care poate ajuta la ameliorarea senzației de durere.

Poate regla nivelul zahărului din sânge

Printre beneficiile consumului de scorțișoară se numără și normalizarea nivelului de zahăr din sânge, fapt ce se datorează compușilor din conținut.
De asemenea, mirodenia conține o substanță care acționează asupra celulelor, imitând funcția insulinei, ceea ce îmbunătățește absorbția glucozei și ajută la transformarea ei în insulină.
Este dovedit faptul că persoanele diabetice care includ scorțișoara în alimentație ajung să aibă un nivel optim al zahărului din sânge. Doza recomandată de scorțișoară este între 1 și 5 grame pe zi.

Îmbunătățește funcția cerebrală

Știai că mirosul scorțișoarei ajută la îmbunătățirea funcției creierului? În plus, doi dintre compușii din condiment ajută la inhibarea proteinelor la nivelului creierului, anume a celor care pot duce în timp la apariția maladiei Alzheimer.
Scorțișoara mai este recunoscută și pentru faptul că poate proteja neuronii, echilibrează nivelul neurotransmițătorilor și aduce beneficii funcțiilor motorii la pacienții diagnosticați cu Alzhiemer.

Este un puternic antioxidant

Este bine de știut că acest condiment este în top 10 cei mai puternici antioxidanți pe care îi putem include în alimentație.
Consumată des, scorțișoara poate preveni daunele radicalilor liberi, cei care sunt responsabili de apariția mai multor afecțiuni, printre care și cancerul.

sursa: stiri.com.ro


Tags: ce nu stiai ca poti trata cu scortisoara