Ce invata un copil din desenele animate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce invata un copil din desenele animate

Un parinte responsabil va avea intotdeuna grija cat timp petrece cel mic in fata televizorului si la ce se uita acesta. Iar cum majoritatea copiilor aleg desenele animate, ar fi bine ca acestea sa fie cele potrivite, educative, pentru ca efectul lor, in prima parte a vietii, este unul imens.

Ziare.com a stat de vorba cu psihoterapeutul Sinziana Burcea pentru a afla daca exista desene animate recomandate, educative, iar raspunsul a fost unul afirmativ. "Desigur ca exista si sunt preferate de anumiti copii. Desenele animate sunt o excelenta forma de exprimare, ele pot promova in egala masura mesaje pozitive, educative, ca si pe cele negative", a declarat specialistul.

Cat despre efectul lor, acesta este unul vast, ducand pana la formarea caracterului si comportamentului: "Pe langa faptul ca dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor, acest tip de animatie ii invata pe copiii cum sa isi stapaneasca emotiile, cum sa asculte de parinti si sa adopte o atitudine politicoasa fata de semeni, cum sa ii ajute pe cei saraci sau batrani sau cum sa lucreze in echipa".

Mai mult decat atat, copiii se pot identifica cu imaginea unui lider, pot invata diverse moduri de a analiza anumite probleme cu care se confrunta si gasi solutii. In plus, invata sa devina constienti de consecintele actelor lor. Exista desene animate cu continut pozitiv, care transmit copiilor mesaje despre realitate, asa cum este ea, si modul in care ne putem proteja de adevaratele pericole. Asta pentru ca, la aceasta varsta, copiilor le e dificil sa discearna intre realitate si fictiune.

"Un asemenea continut de desen animat categoric ar putea influenta in mod pozitiv comportamentul unui copil", a conchis psihoterapeutul Sinziana Burcea.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce invata un copil din desenele animate