Ce efecte secundare are creatina

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce efecte secundare are creatina

In dorinta de a-si creste masa musculara si performantele, culturistii, dar si alti sportivi apeleaza la tot felul de suplimente. Trebuie facuta insa o cercetare inainte de a opta pentru orice fel de suplliment, intrucat pot sa ajute la cresterea mai rapida a masei musculare, insa pot sa si dauneze. 

Unele suplimente sunt obtinute din produse naturale, neavand nici un efect negativ daca sunt luate in cantitati mici. Cu toate acestea, excesul de suplimente dauneaza intregului sistem. Fiecare supliment are seria sa de efecte secundare. Ideea e ca daca se urmeaza o dieta corespunzatoare, faci miscare regulat si corpul primeste suficienta odihna, nu este nevoie de suplimente.

Efectele adverse ale creatinei
Creatina este un astfel de supliment, poate cel mai renumit existent pe piata. Disponibila sub forma de praf sau capsule, creatina este recomandata intr-un dozaj de 5-20 grame pe zi pentru o persoana sanatoasa. 

Creatina este un acid organic prezent in celulele musculare. Absoarbe apa de la diferite organe ale corpului si o depoziteaza in celulele musculare. Ca rezultat, unele organe raman dezhidratate si pot sa apara crampe musculare.

Un alt efect secundar al acestei substante este ca se absorb mult mai rapid caloriile. Energia musculara este crescuta si corpul incepe sa castige in greutate intr-o rata anormala. 

Un alt efect al creatinei este faptul ca poate cauza probleme la rinichi. 

La persoanele ce consuma creatina frecvent s-au mai observat frecvent simptome precum crampe stomacale, greata si altele.

Culturistii trebuie sa fie foarte prudenti si sa cunoasca exact de efecte secundare pot aduce suplimentele pe care le consuma. Efectele secundare pot sa difere de la o persoana la alta, de aceea este recomandat ca inainte de a se incepe consumul de suplimente, sa fie consultat si medicul sau un nutritionist, pentru a cunoaste exact toate aspectele pozitive si negative ale suplimentelor.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce efecte secundare are creatina