Ce cauzeaza pungile de sub ochi?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce cauzeaza pungile de sub ochi?

In general, cearcanele si pungile de sub ochi sunt corelate cu o noapte nedormita, dar de ce se intampla acest lucru dupa ce dormim doar cateva ore? Raspunsul include atat aspecte genetice, cat si ale mediului inconjurator, ca rezultat al activitatilor cotidiene.

Insa, factorul genetic are cel mai important rol, iar pungile de sub ochi sunt mult mai vizibile in cazul persoanelor care au piele mai fina si nuanta tenului mai deschisa. Atunci cand oamenii sunt stresati si obositi, circulatia sangelui din regiunea ochilor tinde sa scada, iar venele capilare se intind si se umfla. Mai mult, unele persoane sunt expuse genetic in fata unui fenomen ce cauzeaza pungile de sub ochi, fenomen ce se manifesta prin miscarea grasimii de sub globul ocular in partea din fata a ochiului.

In unele cazuri, cearcanele sunt cauzate si de catre factorii externi. Este cazul alergiilor, mai ales a celor sezoniere. Atunci cand corpul este expus alergenilor, lanseaza proteine imune numite histamine, iar acestea pot cauza umflaturi ale vaselor de sange de sub ochi.Expunerea prelungita la soare poate, de asemenea, sa provoace acest lucru si sa subtieze pielea, formandu-se cearcane intunecate sub ochi. Si consumul mancarurilor sarate are un efect distructiv, caci face ca organismul sa retina apa, exacerband pungile de sub ochi.

In plus, frecarea ochilor poate cauza cearcane, pentru ca aceasta actiune stimuleaza capilarele care sunt deja expuse intinderii si umflarii. Inca o explicatie invoca faptul ca, in momentul in care oamenii imbatranesc, pierd colagen si elastina, care se gasesc in tesutul conjuctiv, iar rezultatele sunt cearcanele.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce cauzeaza pungile de sub ochi?