Ce boli iti semnaleaza limbajul corpului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce boli iti semnaleaza limbajul corpului

Limbajul trupului poate spune multe despre starea ta de sanatate. Postura, modul in care te deplasezi, anumite gesturi care se repeta pot reprezenta indicii ca ceva nu-i in regula.

Iti dregi glasul: reflux gastroesofagian

E sunetul acela, pe care il faci „din gat”, ca atunci cand te pregatesti sa dai un raspuns. Insa, daca iti „raclezi” gatul incontinuu, poate fi si un semn ca ai reflux gastroesofagian silentios. Consuma mai putine prajeli, preparate condimentate, alcool si urmeaza un tratament contra aciditatii gastrice.

Ai unghiile galbene: semn de diabet

Ungiile galbene pot fi semn de diabet. Glicemia mare face ca zaharurile sa se lipeasca de proteinele unghiilor, schimbandu-le culoarea. Alte semne ale diabetului sunt sete excesiva, foame continua, oboseala. Fa-ti analizele de sange (glicemie) si consulta un doctor.

Iti freci ochii des: reactie alergica

Ochii uscati sunt un semn al inaintarii in varsta, al reactiei la alergeni sau la stres. Dar, daca suferi simultan de oboseala cronica si de dureri ale incheieturilor, ochii uscati pot fi semnul unei boli autoimune numite lupus. Fa-ti un set de analize recomandate de medic!

Te invinetesti usor: probleme de coagulare

Daca ai tot timpul pe piele vanatai rosietice, s-ar putea sa ai o problema de coagulare a sangelui. Vanataile ar trebui sa-si schimbe culoarea din albastru-rosietic in galben, in decurs de doua saptamani. Asigura-te ca problemele de coagulare nu apar in urma unui tratament medicamentos de durata – cu aspirina, spre exemplu. Fa-ti un test de coagulare.

Limba rosu aprins: carente de vitamine sau fier

O limba de culoare rosu-aprins, inflamata, poate fi semnul anemiei cauzate de carenta in vitamina B12. Este o afectiune care apare mai des la persoanele in varsta, care au probleme in a absorbi vitaminele, dar poate apare si la persoanele care tin cure vegetariene (B12 se gaseste in carne). Alte semne ale anemiei: oboseala, apetit scazut, constipatie. Ai nevoie de consult medical!

Mersul poticnit: infectie a urechii

Mersul ezitant sau impiedicat poate fi un semn al infectiei urechii medii, in special daca e insotit de migrene, ameteli, fluieraturi in ureche sau de durere. Urechea medie joaca un rol vital in mentinerea echilibrului. Consulta un ORL-ist!

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce boli iti semnaleaza limbajul corpului