Ce boli conduc la osteoporoza si cum o tratam

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru osteoporoza

Osteoporoza poate sa apara dintr-o multitudine de motive, insa sunt si cateva cauze binecunoscute. Este o afectiune foarte greu de diagnosticat, dar daca suferi de una dintre bolile de mai jos, este important sa vorbesti cu nutritionistul si naturopatul pentru a identifica masurile potrivite pentru intarirea oaselor. 

Boala intestinelor inflamatorii
Intoleranta la lactoza
Lupus
O boala hepatica sau renala
O boala de plamani
Scleroza multipla
Artrita reumatoida
Alcoolism
Anorexie nervoasa
Astm/alergii
Cancer
Sindromul Cushing
Diabet
Hiperparatiroidism
Hipertiroidism

Medicamentele din categoria glucocorticoidelor si a corticosteroizilor (prednison, cortizon, prednisolon si dexametazona) pot slabi oasele si le pot face vulnerabile. De asemenea, inhibitorii de aromataza, inhibitorii selectivi ai recaptarii de serotonina, metotrexat si medicamentele antiepileptice pot mari si ele riscul de osteoporoza.
Printre alti factori ai stilului de viata ce pot distruge oasele se numara consumul de alcool in exces, fumatul, o alimentatie deficitara, lipsa de miscare si consumul regulat de dulciuri si bauturi acidulate.

Cel mai bun tratament pentru intarirea oaselor

Daca iti doresti oase sanatoase si la o varsta inaintata, iata ce ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica.
O cana de ceai de coada calului la inceput de zi, pentru continutul sau de siliciu si flavonoizi ce previn fracturile. Poate urma o gustare de fructe de padure si banane bogate in potasiu. Corpul are nevoie de mult potasiu; daca nu isi ia doza suficienta din alimente, atunci il va extrage din oase. 

Daca esti consumator de cafea, rezuma consumul la maxim doua cesti pe zi.
Pentru potolirea foamei in prima parte a zilei, se ia o gustare sub forma de migdale.
Inainte de pranz se recomanda o sesiune de 30 de minute de exercitii pliometrice sau pilates.

Pranzul poate include o salata cu verdeturi si cu legume benefice pentru sanatatea cardiaca. In limita posibilitatii, ia pranzul in aer liber, pentru a beneficia de efectele pozitive ale soarelui.

Dupa amiaza, consuma prune, bogate in vitamina K, buna pentru oase si savureaza o alta cana de ceai. Pe timpul gustarii, relaxeaza-te pentru a elimina stresul acumulat pe parcursul zilei.

Seara, gateste o cina usoara de orez brun si legume gatite la abur. Stropeste generos totul cu ulei de masline pentru a profita din plin de polifenolii continuti.

In loc de desert, fa o plimbare lunga. Daca e prea frig pentru o plimbare, fa cateva exercitii de intindere inainte de culcare. Acest lucru iti va imbunatati echilibrul si va preveni caderile, care pot afecta oasele. Culca-te devreme pentru a beneficia de cel putin 7-9 ore de somn, pentru a-ti ajuta corpul sa mentina oasele in forma maxima!

sursa:dailyhealthpost.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce boli conduc la osteoporoza si cum o tratam