Ce beneficii au semintele de mac

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de mac

Este bine de stiut ca macul este principala sursa de opium, substanta folosita ca somnifer, calmant, analgezic si stupefiant. Opiumul este un suc laptos secretat de capsulele necoapte ale plantei, extras si apoi uscat. Contine o serie de alcaloizi cunoscuti sub numele de opiacee, iar in aceeasi categorie intra morfina, codeina, papaverina si tebaina. Cand e vorba de administrarea interna, semintele de mac trebuie folosite cu precautie, deoarece in ele se gasesc, in cantitati mici, compusi din familia opiaceelor.

Semintele de mac sunt o sursa excelenta de calciu si fosfor – o lingurita de seminte asigura 4% din aportul zilnic de calciu si fosfor necesar organismului. De altfel, uleiul obtinut prin presarea la rece a acestor seminte este folosit in tratarea afectiunilor osoase. Semintele de mac s-au dovedit eficiente in combaterea problemelor digestive datorita continutului ridicat de fibre. Semintele de mac macinate sunt recomandate in caz de hipoaciditate gastrica si de diaree.

Semintele de mac sunt si o sursa primara de acizi grasi, in special acid oleic (Omega-9) si acid linoleic (Omega-3), grasimi mononesaturate ce aduc nenumarate beneficii organismului contribuind printre altele la reducerea colesterolului si la scaderea presiunii arteriale. Un alt compus esential al semintelor de mac este fierul, esential in preluarea si asimilarea oxigenului si in transportul proteinelor in corp.

Semintele de mac sunt recunoscute pentru puterea lor antiinflamatoare si calmanta, consumul acestora ajutand la ameliorarea starilor de anxietate.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce beneficii au semintele de mac