Cauze nebănuite ale durerilor de cap

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dureri de cap

Unele obiceiuri cotidiene care ne fac plăcere sau care ne ajută să avem o siluetă mai frumoasă ne pot aduce în situația de a suferi de dureri de cap.

Amâni trezirea
Mai rămâi puțin în pat după ce sună ceasul? Acest obicei îți poate da dureri de cap, mai ales dacă prelungești somnul de noapte cu 1-2 ore, la finalul săptămânii sau după o perioadă obositoare, cu multe nopți nedormite. Schimbarea bruscă perturbă ritmul circadian și, la nivelul creierului, unele substanțe își dereglează nivelele, ceea ce duce la apariția durerilor.

O ceașcă de cafea
Printre alimentele care dau dureri de cap se numără și cafeaua, chiar dacă nu este băută în cantitate mare. La fel ca răcoritoarele și băuturile energizante, cafeaua împiedică asimilarea calciului, iar lipsa acestui mineral este semnalată prin dureri mai mult sau mai puțin intense la nivelul capului. Scăderea sau eliminarea cafeinei te poate ajuta să scapi de neplăceri.

Faci sport intens sau fără încălzire
Când intenționezi să slăbești mai mult, riști să faci exerciții fizice mai intense decât în mod obișnuit. Suprasolicitarea, alături de lipsa unei etape de încălzire te aduce în situația de a avea dureri de cap. Deshidratarea, de care poți suferi când faci sport fără să bei mai multă apă ca de obicei, este o altă cauză a durerilor. În schimb, dacă această neplăcere apare în zilele în care nu faci sport, mișcarea de intensitate moderată o poate alunga.

Extrapont
Pentru ca durerile de cap să fie mai apăsătoare, evită să bei vin roșu! Conține o substanță numită tiramină care sporește intensitatea durerilor.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cauze nebănuite ale durerilor de cap