Cat de indicat este un scaun confortabil la birou

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru stat la birou

Un scaun confortabil poate fi o bomba cu ceas. Statul in aceeasi pozitie mult timp prezinta riscuri ascunse, precum diabet si boli de inima. Medicii determina stilul de viata sedentar ca o boala a civilizatiei si atrag atentia ca riscurile sunt extrem de mari. 

Contrar asteptarilor, activitatea fizica poate deveni inutila impotriva efectelor indelungate ale statului jos. Cu toate acestea, expertii recomanda combinarea mai multor sporturi - fitness, mers pe jos, alergat - acestea sunt cele mai bune optiuni timp de 30-40 de minute pe zi, pentru ca o persoana sa se poata recupera dupa statul timp indelungat in pozitie sezanda.

Din pacate, profesiile care necesita o pozitie sezanda au crescut cu peste 80% in ultimii 50 de ani. Fizioterapeutii sustin ca cel mai des, pacientii se plang de dureri de spate, umeri si coloana vertebrala. Toate acestea sunt legate, deoarece corpul uman este o unitate.

Putine persoane isi permit sa aloce timp si pentru sport, iar expertii dezvaluie trucuri care pot reduce efectul negativ al statului prelungit jos. Medicii recomanda pauze cat mai dese si scurte, cativa pasi facuti macar prin birou pentru a evita statul jos in aceeasi pozitie foarte mult timp.

sursa: bucurestifm.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de indicat este un scaun confortabil la birou