Cat de diferiti sunt barbatii si femeile din punct de vedere intim

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru barbat si femeie

Viata sexuala poate suda un cuplu sau il poate dezbina. In dormitor, barbatii si femeile au asteptari diferite si reactioneaza total opus la acelasi gen de stimuli. „Cea mai importanta si necunoscuta deosebire dintre barbati si femei este in primul rand legata de modul in care cei doi raspund din punct de vedere al stimularii sexuale’’, subliniaza sexologul Gabriela Marin. „Sexul reprezinta o forma primara de reglare hormonala a sistemului nervos, a somnului si de descarcare a frustrarilor. De asemenea, tot prin atitudinea legata de sex poti demonstra cat de mult il iubesti sau il doresti pe cel de langa tine’’, adauga psihologul Constantin Cornea.

Sexologii cred ca sexualitatea feminina functioneaza intr-un mod mult mai complex si intr-o maniera mult mai indirecta decat cea masculina. „Trairea sexuala a femeii este major afectata de numeroase evenimente psiho-sociale: nivelul de multumire in relatie, imaginea de sine, experientele sexuale negative anterioare.

Chiar daca multe femei pot experimenta interesul si dorinta sexuala spontana atunci cand sunt prinse in vartejul unei relatii noi sau dupa o perioada lunga de separare de partener, marea majoritate a femeilor (care se afla in relatii de lunga durata) nu se gandesc frecvent la actul sexual si nu manifesta spontan o dorinta sexuala acuta”, spune sexologul Gabriela Marin.

Pentru ca actul sexual sa multumeasca ambii parteneri, trebuie sa existe comunicare si consens. „Ingredientele ce se pun in discutie sunt: cat de des, in ce perioada a zilei sau a saptamanii, in ce consta preludiul, in ce consta postludiul, ce pozitii prefera fiecare in parte. In privinta nevoilor sexuale, trebuie spus ca partenerii se dezvolta diferit. In 90% dintre cupluri, unul doreste mai mult sex decat celalalt. Astfel,  devine frustrat pentru ca nu primeste sau pentru ca este fortat sa ofere. Si asta este o caracteristica care o data cu trecerea timpului devine din ce in ce mai evidenta si poate duce la despartire”, subliniaza psihologul Constantin Cornea.

Femeia este receptiva la ideea de a participa la actul sexual, dar rareori este cea care il initiaza.  „Dorinta de intimitate o determina sa caute modalitati pentru a se dinamiza sexual prin conversatie, muzica, citirea sau vizionarea imaginilor erotice sau prin autostimulare. Odata ce ea este excitata, dorinta sexuala apare si o motiveaza sa continue.

De asemenea,  scopul ei nu este neaparat atingerea orgasmului, ci mai degraba satisfactia si conectarea emotionala  cu partenerul, care se poate manifesta fie la nivel fizic, prin starea de orgasm, fie in plan emotional (simtindu-se intr-o conexiune intima si profunda cu partenerul) fie prin amandoua.

Un proverb taoist spune ca: barbatul este ca focul, repede se aprinde, repede se stinge,  iar femeia este ca apa, iti ia timp sa o aduci la temperatura de fierbere, dar se raceste mult mai greu.  Aceasta metafora este valabila mai ales atunci cand fac dragoste, cand fac sex.  De aceea este atat de important preludiul pentru o femeie. In timpul preludiului apare sentimentul de conectare emotionala cu partenerul si femeia se simte in siguranta, putandu-se deschide si apoi abandona placerii din timpul actului sexual”, precizeaza si sexologul Gabriela Marin.  

Femeia poate trai mai multe tipuri de orgasm decat barbatul: „Exista orgasmul clitoridian, orgasmul vaginal( pct G) orgasmul cervico-uterin si chiar orgasmul oral.  Barbatul traieste in mod obisnuit un singur tip de orgasm.

Chiar daca barbatilor le place sa le fie atinse zonele erogene primare (organele genitale) destul de repede de la inceperea preludiului, femeile urasc sa le fie atinse zonele erogene inainte ca ele sa fie  excitate si sa-si doreasca in mod special acest lucru. Daca acest lucru se intampla inainte ca femeia sa fie pregatita, efectul obtinut este contrar, femeia se retrage, dispare excitatia si dorinta, femeia se inchide din punct de vedere sexual, iar marele orgasm se lasa asteptat sau poate sa lipseasca”, mai spune sexologul Gabriela Marin.

„,Este necesar sa ascultam care sunt dorintele partenerului si pentru asta este nevoie de sinceritate, de alegerea momentului potrivit. De multe ori, dorintele sunt transmise numai in cadrul certurilor, sub forma de reprosuri, iar asta poate fi o greseala imensa, pentru ca duce doar la cearta, frustrare, depresie, anxietate”, mai spune Constantin Cornea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de diferiti sunt barbatii si femeile din punct de vedere intim