Care sunt simptomele timpurii ale diabetului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru glicemie

De obicei, diabetul zaharat de tip II tinde sa se instaleze lent, in decursul a catorva luni sau chiar ani. Iar simptomele apar gradual si adesea pot fi confundate cu alte afectiuni, asa ca este greu de de detectat. Persoanele cu diabet zaharat de tip II, in cele mai multe cazuri, la inceput, nici nu au simptome demne de luat in considerare.

Printre simptomele timpurii ale diabetului se numara:

Vindecarea lenta a leziunilor deschise si a infectiilor. Diabetul de tip II afecteaza abilitatea corpului de a se vindeca si de a rezista infectiilor.

Oboseala. Daca nu mananci zahar, te vei simti obosita si usor de iritat.

Pofta de mancare accentuata. Fara insulina suficienta, muschii si organele sunt lipsite de energie, iar acest efect stimuleaza intens apetitul.

Sete contiua si urinari dese. Excesul de zahar din sange duce la eliminarea apei din tesuturi. Acest lucru creaza senzatia de sete si cu cat bei apa mai multa, cu atat urinezi mai des.

Alte simptome la care sa fii atenta

Vedere incetosata. Daca ai glicemia marita, fluidele din corp si chiar si din ochi pot fi eliminate, iar acest lucu iti afecteaza acuitatea vizuala.

Zone intunecate ale pielii. Unele persoane care sufera de diabet zaharat de tip II au pete inchise la culoare pe piele sau zone cu cute pe corpul lor, in special la gat si axile. Acest efect se poate produce din cauza rezistentei la insulina.

Pierderea in greutate. in ciuda faptului ca mananci mai mult, ca sa-ti potolesti foamea slabesti. Asta se intampla, deoarece corpul nu mai are abilitatea de metaboliza glucoza si foloseste alte variante de combustibil, depozitate in muschi si grasimi.

In plus fata de aceste simptome, oamenii care sunt suspecti de diabet zaharat se pot plange de dureri de picioare si de uscaciune a gurii.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care sunt simptomele timpurii ale diabetului