Boala care te face sa nu atingi banii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bani

Da, este adevart! Sunt persoane care vor refuza categoric bani chiar daca au muncit pentru ei sau daca ii primesc gratis.
In fapt est vorba despre o frica persistenta si irationala la vazul banilor, indiferent daca sunt metalici sau din hartie. 

Fobia de bani, Chrometofobia, tine mai mult de manevrarea banilor decat de teama de a-i avea sau cheltui si este foarte asemanatoare cu Mysofobia, frica patologica de bacterii si mizerii.

In cazul persoanelor cu Chrometofobie, banii sunt principalul purtator al bacteriilor, iar ideea ca acestia circula prin nenumarate maini si aparate face ca cel afectat sa se panicheze in momentul in care se simte obligat sa atinga banii. 

Din punct de vedere medical, o persoana care are Chrometofobie, in preajma banilor poate face atacuri de panica si anxietate, are palpitatii si bufeuri.

Specialistii psihologi au determinat ca fobia banilor se poate manifesta la persoane care au trait traume asociate cu banii. De asemeni, din Chrometofobie poate deriva si "fobia financiara" care se caracterizeaza prin frica administrarii banilor, intalnita la persoane care prin natura lor nu isi pot asuma anumite responsabilitati, mai ales cele care implica operatiuni financiare.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: boala care te face sa nu atingi banii