Beneficiile deosebite ale uleiului de nuca

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de nuca

Cu un continut foarte bogat de acizi grasi polinesaturati (73-84%) acid linoleic, linolenic, oleic si putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic), uleiul de nuca se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, inaintea uleiului de soia (50-60%) si a celui de porumb (40-50%), pentru proprietatile sale anticolesterolice. De uleiul de nuca ar putea profita toti cei care sufera de hipercolresterolemie si sunt predispusi la arteroscleroza. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in curele de protectie a aparatului cardio vascular, precum si in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense.

Iata care sunt beneficiile uleiului de nuca si de ce ar fi bine sa-l folosesti:

1. Scade colesterolul

Uleiul de nuca presat la rece favorizeaza scaderea colesterolului. Datorita continutului bogat in grasimi sanatoase s-a constatat ca are acest efect benefic pentru corp.

2. Fortifica si ajuta la regenerarea parului

Un consum regulat de nuci sau ulei de nuca va furniza organismului doua dintre cele mai importante minerale pentru par: fier si zinc. Aceste substante fortifica firele de par si contribuie la regenerarea rapida a podoabei capilare. De asemenea, uleiul de nuca are in continutul lui vitamina E, care ajuta parul sa straluceasca si sa aiba un aspect sanatos. Il poti folosi si ca masca, aplicandu-l la radacina parului si prevenind astfel caderea lui.

3. Te ajuta la slabit

In ciuda faptului ca nucile sunt bogate in grasimi si calorii, se pare ca o dieta care include zilnic aceste oleaginoase in cantitati mici, in stare cruda sau sub forma de ulei presat la rece, te ajuta sa slabesti la fel de mult precum regimurile care sunt sarace in grasimi, este de parere dr. Cheryl Rock, autoarea unui studiu realizat pe un esantion de 245 de femei supraponderale si obeze, cu varste cuprinde intre 22 si 72 de ani, fiindu-le urmarita dieta timp de un an de zile. Rezultatele au aratat ca nucile sau uleiul de nuca consumate zilnic, in cantitati mici, au un efect spectaculos asupra siluetei, favorizand scaderea in greutate, potrivit studiului realizat de dr. Cheryl Rock de la University of California.

4. Protejeaza creierul de boli

Consumul de nuci si ulei de nuca imbunatateste concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA). Studiul se adauga unui numar tot mai mare de cercetari care atrag atentia asupra efectelor pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburarilor cognitive si bunei functionari a creierului, inclusiv asupra incetinirii sau prevenirii dezvoltarii bolii Alzheimer, asa cum au demonstrat-o testele realizate pe soareci.

5. Hidrateaza pielea si previne aparitia ridurilor

Beneficiile uleiului de nuca nu se opresc aici, el putand sa fie folosit si pentru proprietatile sale emoliente pe care le are pentru piele. Este recomandat pentru tenul sensibil, iritat, pentru pielea foarte uscata si crapata, precum si pentru hidratarea tenului matur, protejandu-l de imbatranirea prematura.

De asemenea, trebuie sa stii ca uleiul de nuca are un continut mare de vitamina E, esentiala pentru elasticitatea pielii si prevenirea ridurilor. 

6. Impiedica dezvoltarea celulelor canceroase

Datorita acidului elagic, expertii au constatat ca nucile si uleiul de nuca presat la rece au un puternic efect anticancerigen. Acidul elagic este un compus antioxidant, care poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

7. Protejeaza inima si scade riscul de inflamatii in corp

Acid alfa-linolenic (ALA) aflat in nuci si uleiul de nuca poate atenua artrita si scade riscul de infarct si atac cerebral. Uleiul de nuca imbunatateste circulatia sangelui, datorita continutul bogat in grasimi bune care sustin elasticitatea arterelor.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile deosebite ale uleiului de nuca