Beneficiile ceaiului de menta

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de menta

Menta este o sursa excelenta de vitamine (A, B2, C), acid folic, fier magneziu sau acizi grasi omega 3. Este recunoscuta pentru proprietatile analgezice si antiinflamatorii, decongestionante, expectorante si antivirale. Este considerata si un remediu excelent pentru calmarea durerilor gastrice.

Ceaiul de menta amelioreaza durerile dentare, dar si migrenele. In cazul durerilor de cap, pe langa un pahar cu ceai de menta, fitoterapeutul Elena Josan recomanda si frunzele proaspete de menta, care se aplica in zona capului.

O cura de ceai de menta face minuni si in cazul afectiunilor gastrointestinale: reduce balonarea, trateaza diareea dar si crampele intestinale. Infuzia de menta este recomandata si celor care sufera de afectiuni biliare, stimuland activitatea vezicii biliare. 

Ceaiul de menta are efecte puternice si asupra sistemului nervos, trateaza anxietatea si are efect linistitor, de aceea se recomanda a se consuma seara.

Ceaiul de menta are efecte calmante si in cazul bebelusilor care sufera de colici, insa fitoterapeutii recomanda ca administrarea ceiului sa se faca numai dupa consultarea unui medic pediatru. 

Pentru a-si pastra aroma si proprietatile, menta trebuie recoltata cand este pe jumatate inflorita, iar uscarea se face la intuneric.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile ceaiului de menta