Bauturi sanatoase care ne ajuta sa eliminam emotiile negative

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa calda cu lamaie

Emotiile negative pe care le resimtim – tensiune, iritabilitate, nervozitate, insomnie pot fi combatute si prin bauturi sanatoase, care ne pot ajuta sa ne imbunatatim echilibrul fizic si emotional.

Apa calda cu lamaie – deshidratarea afecteaza in mod negativ intregul corp, avand influente negative inclusiv asupra nivelurilor noastre de concentrare.

Cand ne simtim distrasi si avem multe sarcini de realizat, putem adauga un pic de suc de lamaie proaspata si o bucata din fruct in apa calda. O serie de studii au aratat ca mirosul de lamaie poate imbunatati productivitatea.

De asemenea, citricele contin vitamina C, importanta pentru sinteza noradrenalinei – un neurotransmitator care afecteaza o parte a creierului responsabil cu atentia noastra.

Cand ne simtim stresati, cel mai indicat este un ceai de musetel cu lapte. S-a demonstrat ca ceaiul de musetel ajuta la ameliorarea anxietatii si iritabilitatii. Pe de alta parte, laptele contine acid linoleic, care creste fluxul sanguin la nivelul creierului si contracareaza efectele cortizolului, care este hormonul stresului.

Cand ne simtim stresati, trebuie sa bem un ceai de musetel parfumat, cu putina miere si lapte.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bauturi sanatoase care ne ajuta sa eliminam emotiile negative