Așa folosești cojile fructelor și legumelor ca remedii naturiste!

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coji de fructe

Dacă de cele mai multe ori descojești fructele și legumele și arunci coaja, află că acestea pot deveni leacuri de ajutor în durerile de cap, reumatice sau constipație.

Ceai de coji de ceapă
Pentru a calma crampele musculare și pentru a ameliora neplăcutele dureri de cap este bine să apelezi la ceaiul din coji de ceapă. Bea zilnic un ceai preparat dintr-o linguriţă de coji de ceapă, care se infuzează timp de 10 minute, în 200 ml de apă fierbinte. Iei jumătate de pahar la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lungă durată, uneori efectul apare la 3 luni după consumul zilnic, iar cura nu se întrerupe.

Decoct din coji de cartofi
Cojile de cartofii îţi fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală cinci cartofi, curăţă-i şi fierbe coaja într-o jumătate de litru de apă, 20 de minute. Strecoară, lasă să se răcească şi bea acest decoct de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 2 luni.
Aceste coji sunt bune şi dacă ai sinuzită. Fierbi cojile de la patru cartofi într-un litru de apă şi faci băi de abur o dată pe zi, 3 zile. Dacă ai afte bucale, clăteşte-ţi gura cu decoct de coji de cartofi, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, câte 5 minute.

Extrapont
Pentru a elimina orice urmă de pesticide de pe coji, clătește legumele și fructele, înainte de descojire, în apă cu bicarbonate sau cu zeamă de lămâie.

Infuzie de coji de măr
Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de 2 linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul cu 2 ore înainte să te culci. Tot infuzia cu coajă de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte 3 căni cu ceai de coji de mere pe zi.

Coji de portocale contra constipației
Dacă ai digestia lentă, pune o linguriţă de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră şi ia acest amestec după masa de prânz.
Coaja de portocală te ajută şi să previi constipaţia. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră şi aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoţi şi le laşi la temperatura camerei până a doua zi, dimineaţa, când le iei pe stomacul gol.

Masaj cu coji de nuci verzi
Unele pete ale pielii, herpesul și negii dispar dacă se freacă local cu suc proaspăt de coajă de nuci verzi. Se poate face o crestătură direct în nuca verde, iar sucul se aplică pe piele, acolo unde este cazul. Cam toate genurile de negi, petele închise și herpesurile sunt eliminate cu succes cu sucul proaspăt de coji de nuci verzi.
Atât nucile, cât și cojile de nuci verzi conțin un compus cristalin – acid elagic – care ajută semnificativ în tratamentul hipertensiunii, a cancerului epidermic și a paraliziei musculare provocată de șocuri electrice. Animalele de laborator care au fost hrănite cu acid elagic au prezentat cu până la 45% mai puține tumori sau o amânare a declanșării acestora cu până la 10 săptămâni.
Cojile de nucă, dacă sunt folosite pentru conținutul lor de acid elagic, se pun în apă clocotită și se fierb cam o oră. Decoctul obținut se îndulcește și se bea ca ceaiul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: așa folosești cojile fructelor și legumelor ca remedii naturiste!