Alimentele pe care sa nu le reincalzesti niciodata! Devin toxice!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciuperci gatite

Stiai ca unele alimente devin extrem de toxice in momentul in care sunt reincalzite? Iata care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata.

Ciupercile
In momentul in care reincalzesti ciupercile, au loc modificari in structura unor proteine din compozitia lor, acestea devenind extrem de periculoase pentru sistemul digestiv.

Carnea de pui
Si carnea de pui devine toxica din cauza modificarilor ce au loc in structura proteinelor. Evita sa o reincalzesti, sau fa acest lucru la temperaturi mici.

Cartofii
Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalziti, cartofii devin si toxici pentru organism, potrivit realitatea.net.

Spanacul
Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. In momentul in care este reincalzit, nitratul se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp ce duce la aparitia cancerului.

Sfecla rosie
Sfecla rosie este foarte sanatoasa daca este consumata cruda. In momentul in care este gatita, apoi reincalzita aceasta, la fel ca spanacul, se transforma intr-un dusman pentru corpul uman, ducand la aparita cancerului.

Sursa:   retete.acasa.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele pe care sa nu le reincalzesti niciodata! devin toxice!