Alimentele care iti detoxifiaza in mod natural organismul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghimbir

Nu este nimic gresit in a-ti permite din cand in cand sa consumi produse mai putin potrivite pentru organismul tau, insa in momentul in care exagerezi vor aparea probleme – balonari, inflamatii ale membrelor si oboseala. Cand ajungi in acest punct, ar fi bine sa te gandesti la alimentele care ti-ar putea curata corpul.

Stim ce gandesti. Ai prefera sa renunti la selfie-uri decat sa urmezi o luna intreaga o cura bazata doar pe sucuri. Afla ca nici nu trebuie sa faci asta. Unele din alimentele pe care le consumi au calitati de detoxifiere care iti permit sa iti cureti organismul fara sa treci prin proceduri complicate si neplacute.

Data viitoare cand simti ca ceva nu este in regula cu tine si vrei sa faci o detoxifiere, incearca sa consumi aceste 12 alimente care iti curata corpul.

1. Ceai verde

Alaturi de apa cu lamaie, ceaiul verde este o bautura detoxifianta foarte buna. Acesta este bogat in catechina, un flavonoid care imbunatateste productia de enzime detoxifiante si accelereaza functia ficatului. Studiile au demonstrat ca amelioreaza si inflamatiile colonului si previne mai multe tipuri de cancer. Incearca sa inlocuiesti cafeaua de dupa-amiaza cu o cana de ceai verde pentru a te detoxifia.

2. Lamai si portocale

Vitamina C din citrice ajuta la producerea glutationului, cunoscut drept cel mai important antioxidant, mai ales pentru curatarea ficatului. Dintre aceste fructe, lamaia este cea considerata cea mai puternica, deoarece ficatul poate face mai multe enzime din sucul unei lamaie proaspete decat din orice alt aliment. Avand in vedere ca nu e usor sa bei suc de lamaie, incearca ca in fiecare dimineata sa bei un pahar de apa (rece sau calda) cu suc de lamaie.

3. Struguri si coacaze

Aceste fructe sunt bogate in flavonoide, care pot ajuta la regenerarea glutationului epuizat, influentand sistemul imunitar si cel nervos. Lipsa glutationului afecteaza abilitatea corpului de a detoxifia corpul de alcool, necesar dupa prea multe pahare de vin. Daca afinele si strugurii nu sunt chiar preferatele tale, incearca suplimentele cu extract din struguri.

4. Ghimbir

Considerat un anti-inflamator puternic si un ajutor pentru stimularea imunitatii, ghimbirul este folosit de secole drept un detoxifiant pentru organism. Aceasta planta stimuleaza digestia, ajutand corpul sa elibereze enzimele potrivite pentru a descompune alimentele si toxinele din organe, in special din plamani si sinusuri. Ghimbirul ajuta la curatarea sistemului limfatic, evitand acumularea toxinelor, care te predispun infectiilor, in special in cazul sistemului respirator. Daca vrei sa beneficiezi de proprietatile acestei plante, incearca sa introduci in smoothie-ul de dimineata si bucatatele de ghimbir crud sau ceai de ghimbir.

5. Oua

S-ar putea sa existe un motiv pentru care ai pofta de oua dimineata, dupa o petrecere. Aparent acestea sunt bogate in cisteina, un aminoacid care ajuta organismul sa elimine toxinele. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile acestui produs, poti sa adaugi in salata oua fierte la micul dejun.

6. Usturoi

Un alt ajutor in curatarea ficatului este usturoiul, care stimuleaza enzimele detoxifiante, filtrand reziduurile toxice din sistemul digestiv. Totodata este bogat in compusi antivirali, antifungici si anti-inflamatorii, adica ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii organismului. Pentru fiecare masa toaca marunt usturoiul, dar ai grija sa te speli imediat, pentru a scapa de mirosul acestuia.

7. Varza de Bruxelles

Tot felul de legume crucifere (varza, brocoli, conopida) sunt bogate in fibre si blocheaza toxinele pentru a nu se raspandi in intregul organism. Totodata acestea sunt si o sursa buna de sulforafan, un antioxidant care stimuleaza detoxifierea naturala. Daca nu esti chiar innebunita dupa aceasta leguma, nu-ti face griji, exista o multime de moduri in care o poti prepara. Sigur iti va fi ceva pe plac!

8. Sfecla

Sfecla este plina de antioxidanti si nitrati detoxifianti, care cresc fluxul de oxigen si pun in miscare sangele. Aceasta leguma este bogata in fibre, ajutand ficatul sa produca enzime antioxidante si in plus, in flavonoide care stimuleaza producerea glutationului. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile sfeclei, adauga cateva bucatele in salata.

9. Patrunjel

Aceasta garnitura standard este un diuretic natural, care ajuta la eliminarea bacteriilor prin rinichi. In loc sa il presari doar pe mancare, incearca sa pui patrunjel si in smoothie-ul de dimineata pentru un plus de detoxifiere.

10. Nasturel

Cine ar fi crezut ca aceasta planta are atatea proprietati benefice organismului? Avand fitochimicale puternice, nasturelul este un bun detoxifiant si diuretic. Nu doar ca iti curata celulele din organism, dar si energizeaza enzimele din ficat. Adauga nasturel in supe si salate.

11. Anghinare

Anghinarea este o planta cu o putere detoxifianta subestimata. Aceasta este bogata in cynarin, o substanta care stimuleaza organele sa curete ficatul si vezica biliara. In plus, este bogata si in antioxidanti si nutrienti precum vitamina C, potasiu si magneziu, ajutandu-te in digestie si detoxifiere. Pentru a te bucura din plin de beneficii, este bine sa prepari anghinarele la aburi si sa le servesti alaturi de un sos din unt si lamaie.

12. Alge

Ar fi bine sa comanzi si o salata de alge alaturi de comanda ta obisnuita de sushi, avand in vedere calitatile detoxifiante. Studiile au aratat ca algele regleaza si purifica sangele si, datorita iodului, stimuleaza in mod natural metabolismul.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele care iti detoxifiaza in mod natural organismul