Alimentele care curata colonul de toxine si te feresc de cancer

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru colon

Anumite alimente au un efect benefic asupra colonului, favorizand eliminarea eficienta a toxinelor. Astfel, riscul de inflamatii este mai mic, prevenind formarea polipilor intestinali care sunt un factor de risc pentru aparitia cancerului la colon. 

Remedii naturale care curata colonul de toxine

Cel mai important lucru pe care poti sa-l faci pentru sanatatea colonului este de a consuma 10-12 pahare cu apa plata in fiecare zi. Acest obicei are un efect benefic pentru sanatatea ta!

Sucul proaspat de mere

Este o solutie excelenta pentru curatarea colonului. Merele stimuleaza peristaltismul intestinal, elimina toxinele si au un efect benefic asupra ficatului. Consuma zilnic suc de mere proaspat stors pentru a-ti imbunatati functionarea sistemului digestiv! Prepara-l fie in blender cu apa pentru a obtine un suc cremos si plin de fibre, fie folosind un storcator prin presare la rece. 

Aloe vera

Este recunoscuta pentru efectul sau detoxifiant, precum si pentru proprietatea de a actiona ca un laxativ natural. Acest lucru va imbunatati considerabil sanatatea colonului, deoarece favorizeaza eliminarea toxinelor. De asemenea, te ajuta sa scapi de constipatie, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului la colon. Consuma gelul de aloe vera pur cu putina zeama de lamiie, de mai multe ori pe zi si pe parcursul unei saptamani.

Iaurtul simplu

Deoarece contine bacterii benefice pentru sistemul digestiv, iaurtul simplu este un remediu natural excelent care curata colonul de toxine. Consumandu-l in fiecare zi vei avea o digestie mai buna si vei combate formarea inflamatiilor in colon.

Zeama de lamaie

Este un remediu excelent pentru curatarea colonului. Lamaile au o cantitate ridicata de vitamina C si antioxidanti, favorizand buna functionare a sistemului digestiv. Bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate un pahar cu apa calduta amestecat cu zeama de lamaie, putina miere de albine si sare de mare.

Sucul proaspat stors din legume

Este recomandat sa faci cate o pauza macar de o zi de la alimentele solide si sa consumi numai sucuri proaspete din legume. 

Fie ca le prepari la blender sau folosind un storcator aceste sucuri curata foarte bine colonul si imbunatatesc tranzitul intestinal. 

Alimente bogate in fibre

Fibrele sunt esentiale pentru buna functionare a colonului. Datorita lor, toxinele sunt eliminate eficient si nu vor exista probleme cu constipatia. Alimentele bogate in fibre (cerealele integrale, fructele, legumele, verdeturile, leguminoasele) imbunatatesc tranzitul intestinal si impiedica aparitia problemelor digestive.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele care curata colonul de toxine si te feresc de cancer