Alimente recomandate de nutritionisti pentru a avea un ficat sanatos

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ficat sanatos

Un ficat sanatos arde grasimile, preia nutrientii din hrana si ii transforma in componente esentiale ale sangelui, prin colectarea vitaminelor si a mineralelor si prin producerea enzimelor si proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal. 
Pentru detoxifierea ficatului nutritionistii ne recomanda sa consumam mai ales urmatoarele legume si fructe: 

1. Usturoiul
Doar o mica cantitate de usturoi este necesara ca sa stimuleze enzimele ficatului care ne ajuta sa eliminam toxinele. Alicina si seleniul din usturoi sunt doua componente care ajuta la curatarea ficatului.

2. Grapefruit
Bogat in vitamina C si antioxidanti, acest fruct potenteaza procesul de curatare a ficatului. Un paharel cu suc proaspat de grapefruit ajuta la eliberarea enzimelor detoxifiante si ajuta la spalarea toxinelor carcinogene.

3. Sfecla si morcovii
Amandoua, extrem de bogate in flavonoide si betacaroten, ajuta la buna functionare a ficatului.

4. Ceaiul verde
Ceaiul verde este poate cea mai sanatoasa bautura pentru ficat. Antioxidantii continuti de frunzele de ceai verde, catechinele, sunt compusi care ajuta la buna functionare a ficatului.

5. Legumele verzi, frunzoase
Frunzele verzi pot fi consumater crude, gatite sau sucuri. Clorofila din aceste frunze are abilitatea de a absorbi toxinele din fluxul sanguin. Clorofila mai are inca o calitate importanta, poate neutraliza metalele grele, chimicalele si pesticidele din organism. Frunzele verzi ajuta si la buna functionare a vezicii biliare.

6. Avocado
Aceast superaliment ajuta organismul sa produca glutationul, un compus necesar pentru curatarea ficatului de toxinele periculoase.

7. Merele
Bogate in pectina, merele contin constituenti necesari pentru curatarea organismului si eliberarea toxinelor.

8. Uleiul de masline
Uleiul de masline presat la rece, de in si canepa sunt extrem de bune pentru ficat cand sunt consumate cu moderatie. Aceste uleiuri ajuta ficatul sa se usureze de povara toxinelor.

9. Varza
Ca si brocoli si conopida, mancand varza ajutam la stimularea a doua enzime cruciale in curatarea ficatului. incercati sa mancati mai multe legume din familia cruciferelor.

10. Lamaile si limetele
Aceste citrice contin multa vitamina C, vitamina care ajuta organismul la sintetizarea materialelor toxice in substante care se pot fi absorbite de apa. Beti dimineata suc proaspat de lamaie sau limeta si veti avea un ficat mai sanatos.

sursa: jurnalul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente recomandate de nutritionisti pentru a avea un ficat sanatos