Alimente pe care ar trebui sa le consumi iarna

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Alimente pe care ar trebui sa le consumi iarna

Sanatatea este foarte importanta si este bine sa ai grija la alimentatia ta tot timpul anului. Descopera 5 alimente pe care ar trebui sa le consumi iarna.

In anotimpul rece trebuie sa fii mai atenta la dieta ta. Cel mai important este sa iti pastrezi sanatatea, asa ca ti-am pregatit o lista cu 5 alimente pe care ar trebui sa le consumi iarna.

Salata de varza

Varza este un aliment care se gaseste in orice magazin alimentar sau supermarket si nu este deloc costisitor. Poti folosi aceasta leguma pentru o multime de preparate, insa cel mai usor este sa faci o salata. Tototdata, o poti adauga in sandwich-uri sau in tacos, daca iti doresti o gustare rapida. In plus, are putine calorii, insa multe vitamine, A, C si K.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt garnitura perfecta pentru orice preparat. Sunt o bogata sursa de betacaroten, un antioxidant care reduce distrugerea celulelor organismului. Acestia sunt o sursa buna de carbohidrati, dar si de fibre, avand 2-6 grame in functie de marime. Ajuta la reglarea glicemiei, asadar sunt un aliment sanatos pe care ar trebui sa il incluzi in alimentatie.

Carne de vita

Carnea este o sursa bogata de proteine, asadar nu este intotdeauna indicat sa iti lipseasca din alimentatie. Desigur, trebuie sa fii atenta la cantitate si la tipul acesteia. Alege carnea de vita, in special muschiul, deoarece are mai putina grasime. De ce este important sa consumi si proteine? Ei bine, acestea mentin senzatia de satietate, asadar nu ti se va face foame usor.

Rodii

Rodiile sunt bogate in antioxidanti, iar sucul lor este delicios. In sezonul rece le poti folosi pentru prajituri sau le poti consuma ca atare, deoarece ajuta la scaderea colesterolului. Totodata sunt bune pentru circulatia sangelui, asadar sunt recomandate celor care sufera de afectiuni cardiace.

Citrice

Citricele, de exemplu portocalele, lamaile, mandarinele sunt perfecte in sezonul rece deoarece au foarte multa vitamina C. In felul acesta ai grija de sistemul tau imunitar si iti micsorezi sansele de a raci.Totodata, sunt potrivite in lupta impotriva colesterolului.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe care ar trebui sa le consumi iarna