Alimente care combat Alzheimerul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Alimente care combat Alzheimerul

Un nivel scăzut de vitamina C şi de beta-caroten este asociat cu o probabilitate mai mare de apariţie a bolii Alzheimer. În acest sens, consumul unor alimente bogate în aceşti antioxidanţi ar putea lupta împotriva acestei afecțiuni mintale extrem de grave.
Cercetătorii au observat că nivelurile serice (concentraţia în serul sanguin) a doi anumiţi antioxidanţi - vitamina C şi beta-carotenul - erau semnficativ mai mici la participanţii cu Alzheimer decât la cei sănătoşi.
Nu au fost observate diferenţe în ceea ce priveşte nivelul altor antioxidanţi precum licopenul, vitamina E, coenzima Q10.
Alimentele bogate în vitamina C și în betacaroten te feresc de această boală minală
De asemenea, oamenii de ştiinţă bănuiesc că aşa-numitul stres oxidativ, care împiedică utilizarea optimă a oxigenului în organismul uman, este un alt factor care favorizează dezvoltarea bolii.
Această bănuială i-a stimulat să încerce să afle dacă antioxidanţii (care combat stresul oxidativ) ar putea proteja creierul împotriva degenerării. Așa au ajuns la concluzia că, fructele şi legumele (bogate în vitamina C și în beta-caroten) ar putea juca un rol în lupta împotriva demenţei de tipul bolii Alzheimer.

Iată ce alimente nu ar trebui să nu lipsească din alimentația ta:

Portocale, pomelo și grepfrut
Vitamina C se găseşete în fructe citrice, precum portocale, manadarine, pomelo, grepfrut sau lămâi. Aceste fructe previn Alzheimerul. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să consume cel puțin unul dintre aceste fructe în fiecare zi.

Ardei gras și ierburi aromatice
Și ardeii grași (cei galbeni, dar și cei roșii) sunt bogați în vitamina C. O jumătate de cană de ardei gras conține peste 140 mg de vitamina C.
De asemenea, un alt aliment care conține din plin vitamina C este cimbrul.  Acesta are cel mai mare aport de vitamina C dintre ierburi cu 160 mg de vitamina C per 100 g de cimbru. Și pătrunjelul este bogat în această vitamină. El conține 133 mg la o porție de 100 de grame. Așa că, și ardeii, dar și aceste ierburi aromatice trebuie incluse în alimentația ta. Asta dacă vrei ca această afecțiune să te ocolească.

Broccoli, conopidă și varză de Bruxelles
Și broccoli, conopida și varza de Bruxelles sunt alimente care pot să combat această maladie. Toate acestea conțin o cantitate mare de vitamina C. În acest sens, broccoli este campionul, cu un conținut de 89 mg la 100 g.

Roșii
Nici roșiile nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, dacă vrei să stai la distanță de această maladie. Și aceste legume conțin o cantitate mare de vitamina C. O porție de 100 de grame de roșii conține 100 mg de vitamina C (adică mult mai mult decât necesarul zilnic).

Morcovi, spanac și caise
Pe de altă parte, și alimentele care au beta-carotenul te feresc de Alzheimer. Beta-carotenul îl găsim în morcovi, spanac ş caise.

Andive, dovleci și prune
Alimente bogate în beta-caroten sunt și sparanghelul, andivele, ceapa, prunele, dovlecii și cartofii dulci. Nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Măcar de două-trei ori pe săptămână, asigură-te că mănânci ua dintre aceste legume.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care combat alzheimerul