Alergiile alimentare, o problemă pentru tine?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alergii alimentare

20% din populația lumii suferă de rinită alergică, iar aproximativ 6 % au o alergie alimentară. Acestea pot fi severe și pot pune în pericol viața, astfel încât diagnosticul pus de specialiști este necesar.

Ce sunt alergiile?

Alergia este răspunsul sistemului imunitar la substanțe care sunt inofensive în mod normal, cum sunt polenurile, alimentele sau acarienii din praf. Simptomele alergice pot varia de la cele ușoare până la șoc anafilactic, când viața este în pericol. Simptomele comune ale alergiilor sunt: strănutul, mâncărimile ochilor și secrețiile nazale, respirația șuierătoare, senzație de apăsare în piept, tusea, buze, ochi și față umflate. Este posibil să te confrunți și cu dureri de stomac sau cu senzația de vomă.

Ce este anafilaxia?

Anafilaxia este o reacție alergică extremă și severă, care afectează întregul corp. Aceasta se declanșează de obicei la câteva minute de la expunere. Vinovații comuni sunt: fructele cu coajă lemnoasă, arahidele, susanul, ouăle și fructele de mare, în timp ce anumite medicamente, cum sunt penicilina ori înțepătura de albine sunt periculoase pentru unii.

Sursa:   clickpoftabuna.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alergiile alimentare  o problemă pentru tine?