Ai probleme hepatice? Iata lista tuturor plantelor care stimuleaza ficatul

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru probleme hepatice

Folosirea plantelor de leac este o modalitate simpla, eficienta si perfect naturala de a ajuta functionarea ficatului. Pentru utilizarea interna, modul de administrare cel mai eficient il constituie administrarea sublinguala a pulberii de plante uscate si macinate fin, timp de 15-20 de minute, urmata de inghitirea plantelor cu putina apa. 
Pulberea se administreaza de 4 ori pe zi, inainte de mese (cu minimum 30 de minute), cu exceptia situatiilor in care ele sunt luate simptomatic (de exemplu, un amestec de plante amare, care se administreaza imediat dupa ce am mancat pentru a usura digestia).

Un alt mod de preparare eficient este maceratul - extractul apos la temperatura camerei. Amestecul de plante, preferabil maruntite fin, se lasa timp de 6-12 ore (de seara pana dimineata) intr-un vas cu apa (in general 6 lingurite de amestec la 1 litru de apa) la temperatura camerei. Ulterior se filtreaza si se consuma in cursul zilei urmatoare. 
Daca temperatura ambianta este ridicata (vara), procesul de extragere va dura mai putin (6-8 ore) si poate fi necesara pastrarea filtratului la rece, pentru a nu se altera. Iarna, procesul va dura mai mult (10-12 ore) si nu este necesara pastrarea la rece.

Va oferim in continuare enumerarea catorva dintre cele mai eficiente plante medicinale ce au efect rapid in restabilirea sanatatii ficatului. 
Aceste plante pot fi combinate, pentru o eficienta mult marita, in unele amestecuri.

Aloe vera 
Aloe vera este o planta renumita pentru proprietatile sale curative, iar efectele sale sunt multiple. Este antitumorala, hepatoprotectoare, imunostimulanta, antioxidanta si antidiabetica. Poate fi folosita sub forma de gel (1 lingura pe zi) sau sub forma de pulbere (frunzele uscate).

Armurariu 
Fructele de armurariu (ce contin silimarina) au o actiune complexa de detoxifiere la nivel hepatic si sangvin, imbunatatesc si stimuleaza digestia. Totodata, protejeaza si stimuleaza capacitatea de regenerare a celulelor hepatice lezate si ajuta la prevenirea epuizarii glutationului. Studii recente au demonstrat actiunea antioxidanta si antitumorala a extractelor de armurariu.

Anghinare 
Este o planta deosebit de valoroasa pentru ficat. Are efect coleretic-colagog - stimuleaza secretia si excretia de bila - si imbunatateste digestia. Impulsioneaza excretia colesterolului prin bila si ajuta la normalizarea valorilor colesterolului si trigliceridelor sangvine.

Brusture 
Radacina de brusture este un medicament natural cu efecte benefice in cazul bolilor de splina si ficat. Este, de asemenea, un bun depurativ. Reduce glicemia si se manifesta ca un veritabil agent antimicrobian.

Ceai verde 
Ceaiul verde este renumit pentru compusii sai puternici - catehine - care actioneaza ca antioxidanti in trup, combat radicalii liberi din sange, reduc inflamatia ficatului si efectele stresului oxidativ de la nivelul organelor digestive.

Chlorella si alte alimente verzi 
Chlorella, precum si spirulina, sucul de iarba de grau sau alte superalimente verzi au un efect benefic extraordinar asupra sanatatii ficatului. Chlorella purifica ficatul si sangele si este un probiotic pentru bacteriile prietenoase din stomac. De asemenea ajuta la producerea bilei. Chlorella este un chelator bland, care ajuta la inlaturarea metalelor grele si a metalelor toxice (mercurului, plumbului, uraniului si a cadmiului) si la detoxifierea organismului.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ai probleme hepatice? iata lista tuturor plantelor care stimuleaza ficatul