Află cum scapi de insomnii cu remedii naturale

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru insomnii

Atunci când suferi de insomnii, întregul tău organism este afectat. Corpul are nevoie să se odihnească, să se refacă și să proceseze substanțele nutritive. Somnul reprezintă modalitatea prin care corpul se recuperează după o zi de efort și stres. Uneori, însă, oricât de obosit ai fi, nu reușești să adormi. Fiecare dintre noi a suferit ocazional de insomnii, mai ales după un eveniment stresant sau dureros. Însă atunci când suferi în mod regulat de insomnii, efectele asupra organismului pot fi extrem de nocive. Persoanele care nu dorm suficient prezintă un risc crescut de depresie, anxietate, afecțiuni cardiovasculare sau alte probleme de sănătate.

Există diverse modalități la care care poți apela pentru a preveni insomniile:

Consumă carbohidrați complecși

Evită consumul de mâncare cu scurt timp înainte de ora de culcare, deoarece organismul va încerca să se mențină treaz pentru a digera mâncarea. În cazul în care alegi totuși să mănânci, alege alimente care conțin carbohidrați complecși, cum ar fi ovăz, pâine sau cereale integrale pentru a nu avea insomnii. Acestea pot regla nivelul de glucoză și stimula secreția de serotonină din corp, așa-numitul „hormon al fericirii” care ne face să ne simțim fericiți și relaxați. Serotonina este convertită în creier în melatonină, un hormon binecunoscut pentru rolul său în reglarea ceasului biologic și în inducerea somnului.

Fă o baie fierbinte

Cu toții știm cât de relaxantă este o baie fierbinte. Adaugă un pumn de sare de mare în apa din cadă. Conform medicinei ayurvedice, băile cu apă sărată au proprietăți calmante și destresante. Corpul produce ca urmare a acestei experiențe liniștitoare diverse endorfine care conduc la somn. Băile fierbinți regulate înainte de culcare reduc semnificativ numărul de insomnii.

Inhalează uleiuri esențiale

Unul dintre cele mai utilizate remedii tradiționale pentru prevenirea insomniei îl reprezintă aromaterapia. Inhalarea unor uleiuri esențiale poate conduce la stimularea activității hormonale și la eliberarea de substanțe chimice în corp care pot regla tiparul de somn. Printre cele mai recomandate uleiuri esențiale care sunt utilizate în cazul în care suferi de insomnii se numără uleiul de lavandă, de mușețel, de tămâie sau de salvie.

Ascultă muzică

Numeroase persoane al căror tipar de somn este tulburat de insomnii se relaxează suficient pentru a reuși să adoarmă atunci când ascultă muzică. Muzica, de preferat doar instrumentală, fără versuri, poate induce o stare de relaxare și poate constitui un remediu pentru insomnii. Persoanele care suferă de insomnii sunt foarte sensibile la stimulii din jurul lor, astfel încât orice zgomot indiferent cât de ușor poate să îi împiedice să adoarmă. Muzica liniștitoare împiedică mintea să se concentreze asupra zgomotelor exterioare. Astfel, creierul se poate în cele din urmă calma și poate aluneca treptat în starea de somn.

Bea un pahar cu lapte cald

Melatonina este hormonul care transmite corpului tău semnalul că e timpul să adoarmă. Laptele conține triptofan și, în plus, calciul din lapte ajută creierul să producă triptofan, substanța chimică care stimulează producția de serotonină. Serotonina conduce la eliberarea de melatonină în corp. De aceea, un pahar de lapte cald înainte de culcare reprezintă un remediu tradițional pentru insomnii.

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: află cum scapi de insomnii cu remedii naturale