Acestea sunt sporturile care ard cele mai multe calorii

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Kickboxing

După ce ți-ai ales dieta potrivită, e timpul să-ți eficientizezi și timpul petrecut în sala de sport. Cu numai două săptămâni rămase până de Sărbători, când sigur îți vei dori să arăți perfect, trebuie să alegi sporturile care ard cele mai multe calorii, chiar dacă, poate, unele dintre ele nu-ți sunt tocmai pe plac. Până la urmă, e vorba doar de o perioadă scurtă de chin.
Există 6 sporturi care se detașează clar în topul campioanelor la scăpat de grăsimi. Îți poți alege unul sau poți combina două, trei.

Kickboxing: 800 calorii/oră

Un exercițiu complet, care-ți lucrează tot corpul și solicită fiecare mușchi, în reprize alerte, urmate de mici pauze. Este ideal dacă vrei să slăbești repede și să-ți tonifiezi brațele, picioarele și abdomenul, fiindcă într-o oră vei arde până la 800 de calorii. E drept însă că dacă n-ai mai fost la sală de… doi ani, să zicem, îți va fi aproape imposibil să treci direct la kickboxing.

Săritul corzii: 780 calorii/oră

Îți mai amintești ce amuzant ți se părea, când erai mic(ă), să sari coarda? Ai ocazia acum să incluzi această îndeletnicire a copilăriei în rutina sportivă a zilei, iar rezultatul va fi unul ultra-mega-satisfăcător: 780 de calorii arzi într-o oră! Dacă nu te țin “bateriile” să țopăi atât, nu-i bai: poți împărți timpul alocat săritului corzii: 10 minute dimineața, după cafea, alte 10 când te întorci de la birou și din nou 10 înainte de a intra la duș… Dacă sari coarda zilnic, nu e musai să atingi o oră în  fiecare zi, și 30 de minute sunt suficiente.

Bicicletă: 700 calorii/oră

Nu contează dacă e staționară, “parcată” în sufragerie sau în sala de fitness, ori de stradă, fiindcă nu este important unde pedalezi pe ea, ci cât. 700 de calorii vei arde într-o oră de mers pe bicicletă. Evident, nu în ritm lălăit, admirând peisajul sau butonând telefonul, ci în ritm alert!

Step aerobic: 600 calorii/oră

O formă a aerobicului în care se folosește stepperul, step aerobic ajută și la slăbit, și la tonifiere, iar caloriile arse într-o oră pot ajunge la 600. Contează, ca la bicicletă, ritmul impus: trebuie să fie alert. Și, cum stepperul solicită mai mult musculatura picioarelor și fesierii, pentru brațe este indicat să folosești, în timpul exercițiilor, niște gantere mici (1-1,5 kg).

Jogging: 650 calorii/oră

Poți alerga în aer liber sau pe banda din sala de fitness, rezultatul va fi același: 650 de calorii arse într-o oră. Exact ca în cazul săritului corzii, pentru că e greu să alergi o oră, poți împărți timpul dedicat joggingului în două sau mai multe reprize.

Zumba: 500 calorii/oră

Una dintre cele mai populare forme de mișcare printre femei este și una dintre cele mai eficiente atunci când vrei să slăbești. O oră de zumba te scapă de 500 de calorii!
Zumba combină exerciții din fitness și aerobic cu mișcări specifice mai multor dansuri, cum ar fi merengue, salsa ori flamenco, și lucrează, încet-încet, fiecare mușchi din corp.

Sursa:   www.libertatea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acestea sunt sporturile care ard cele mai multe calorii