Acest tip de peste creste riscul de deces

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru somon

Somonul, macroul sau sardinele, impreuna cu fructele si anumite seminte, sunt recomandate pentru a ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral si atac de cord prin cresterea nivelului de colesterol bun din sange.

Un nou studiu arata, însa, ca atat un nivel scazut, cat si unul crescut de lipoproteine cu densitate mare, cunoscute drept colesterol bun, poate spori riscul de deces prematur, potrivit feminis.ro.

O cantitate medie este cea care asigura longevitatea, potrivit cercetarii publicate Jurnalul Clinic al Socitatii Americane de Nefrologie.

Profesorul Ziyad Al-Aly, de la University of Washington, a subliniat ca rezultatele i-au surprins si ca legatura dintre nivelul sporit de colesterol HDL si moartea prematura este neasteptata si nu foarte clara înca. Vor fi necesare studii suplimentare pentru a întelege mai bine acest aspect.

Colesterolul este o substanta grasa din sange, care poate îngusta si bloca vasele de sange din zona inimii, ducand la probleme cardiovasculare si atac de cord.

O perioada îndelungata, se credea despre colesterolul HDL ca este capabil sa împiedice efectele nefaste ale colesterolului rau asupra arterelor. Cu toate acestea, la pacientii cu afectiuni ale rinichilor, care au, de regula, un nivel scazut de colesterol HDL, sporirea exagerata a acestui tip de lipoproteine nu a dus la o îmbunatatire a sperantei de viata, ci dimpotriva.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest tip de peste creste riscul de deces