9 obiceiuri sanatoase pe care sa ti le formezi inainte de varsta de 40 de ani

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 9 obiceiuri sanatoase pe care sa ti le formezi inainte de varsta de 40 de ani

Nu putem sa nu ne intrebam care sunt secretele acestor femei de succes, insa pentru a le urma calea, iata 9 obiceiuri sanatoase pe care sa ti le formezi inainte de a implini 40 de ani:

1. Protejeaza-ti pielea

Aplica crema de protectie solara. Evita soarele si proteaza-ti pielea de razele UV atunci cand esti afara. Ne petrecem foarte mult timp gandindu-ne la protectia fetei, insa si restul corpului are nevoie de ajutor, in special mainile. La acestea se vede imediat imbatranirea si deteriorarea provocata de soare. Asigura-te ca folosesti o crema cu SPF 50 pe toate partile expuse ale corpului pentru a evita aparitia cancerului.

2. Invata sa iubesti apa

Pe masura ce imbatranesti, senzatia de sete se pierde, iar asta inseamna ca vei consuma mai putina apa. Incearca sa ai grija la cantitatea de lichide consumate, pentru a evita consecintele deshidratarii mai tarziu in viata. Potrivit unui studiu stiintific, cafeaua este considerata un lichid care nu hidrateaza, iar sucurile pline de zahar si bauturile alcoolice sunt considerate daunatoare sanatatii.

3. Pregateste-te pentru programarile la doctor

Nu te duce la doctor doar pentru programarile anuale. Gandeste-te bine la sanatatea ta si de fiecare data cand ai dureri persistente sau orice alta problema, mergi la consult. Nu trebuie sa iti fie rusine, doctorii sunt acolo pentru a te ajuta si o pot face doar daca tu le oferi informatiile necesare. Pregateste-te pentru o vizita la doctor la fel ca pentru o sedinta. Nu-ti fie teama sa pui intrebari atunci cand nu intelegi ceva.

4. Foloseste ata dentara

Importanta folosirii atei dentare ne este mereu prezentata si cateodata ignorata. Igiena orala este foarte importanta mai ales dupa varsta de 20 de ani. Bolile gingiilor apar dupa varsta de 30 sau 40 de ani. Bacteriile din gura pot intra in sange prin gingii, asadar trebuie intotdeauna sa iti cureti dintii cu ata dentara, dimineata si seara.

5. Aminteste-ti de viata offline

Este important sa te detasezi de ecranul calculatorului si de cel al telefonului. Nu vorbi cu prietenii doar pe Facebook, ci organizeaza iesiri. Programeaza o intalnire la cafea sau organizeaza impreuna cu prietenele tale un picnic. Incearca sa te deconectezi, mai ales inainte sa te culci. Citeste o carte, joaca-te cu animalul tau de companie, insa evita sa folosesti telefonul.

6. Stai departe de mancarea procesata

Nu trebuie sa renunti la toate micile placeri, insa este bine sa stai cat de departe poti de mancarea procesata. Cand vrei sa te rasfeti, alege un desert sanatos delicios, preparat de tine. Desigur, poti alege si o gustare mai putin sanatoasa, dar prepar-o singura, nu alege ceva ambalat.

7. Lucreaza cu greutati

Exista numeroase conceptii conform carora antrenamentele cu greutati iti vor transforma corpul intr-un mod neplacut. Este important sa iti formezi muschi puternici, iar greutatile te ajuta la acest lucru. In plus, acestea ajuta si la consolidarea oaselor, te ajuta sa atingi forma dorita mai repede si vei arata mai bine in haine decat daca ai face doar cardio.

8. Fa sex in mod regulat

Din pacate, din ce in ce mai multi oameni divorteaza dupa 30 de ani, iar infidelitatea este cea mai ridicata in aceasta perioada. Poate sexul este una din problemele importante ale unei relatii si, tocmai de aceea, este bine sa faci sex mai des. Acest lucru te ajuta si pe tine, dar si relatia. Vei fi mai fericita si relaxata (datorita hormonilor care se elibereaza), iar acest lucru se va simti in activitatile tale.

9. Mananca in fiecare dimineata micul dejun

Exista un mit periculos conform caruia, daca nu mananci cele trei mese principale, vei slabi. Acest lucru nu este deloc adevarat, mai ales dupa varsta de 40 de ani. De fapt, daca nu mananci corespunzator, metabolismul tau va incetini si va simti nevoia sa consume mancarea nepotrivita, de exemplu junk food. Cea mai buna metoda prin care poti avea grija de metabolismul tau este sa mananci in fiecare micul dejun. Alege cereale integrale si fructe, iar in locul cafelei, prepara-ti un ceai verde pentru mai multa energie.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 9 obiceiuri sanatoase pe care sa ti le formezi inainte de varsta de 40 de ani