9 motive pentru a tine o cura cu struguri negri

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru struguri rosii

Strugurii sunt, in general, o sursa naturala de antioxidanti si vitamine si ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a numeroase boli. Cei negri si roz au in plus pe cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Iata cateva motive pentru a tine o cura cu struguri negri: 

Ne ajuta sa slabim
Resveratrolul din struguri cand este combinat cu isoflavoinoizii din soia ne ajuta sa slabim, reducand dramatic capacitatea celulelor de a depozita grasimi cu 130% si determina distrugerea grasimii cu o rata de 246% mai mare decat in mod normal.

Protejeaza inima
Resveratrolul imbunatateste capacitatea de dilatare a vaselor de ceea ce duce la un flux mai bun al sangelui. Relaxeaza peretii vaselor de sange si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Doar 10 mg de resveratrolul reduce dramatic riscul de atac de cord.

Curata creierul si ii imbunatateste capacitatea de functionare
Resveratrolul are capacitatea de a curata creierul de placi si radicali liberi, elemente care au o stransa legatura cu boala Alzheimer. 

Strugurii negri mentin sanatatea creierului. Intr-un studiu britanic unui grup de studenti li s-a dat o anumita cantitate de resrevatrol, iar circulatia sanguina din creier le-a crescut cu 200%.

De asemenea, strugurii negri sunt bogati in minerale, acid folic si alte vitamine din grupa B, nutrienti esentiali pentru formarea tesuturilor noi, a legaturilor celulare si a functionarii corecte a creierului.

Intaresc oasele
Daca ai antecedente in familie de osteoporoza, este recomandat sa consumi struguri negri. Consumul regulat te ajuta sa iti cresti rezervele de calciu, fier, cupru si mangan, elemente necesare pentru a creste rezistenta si forta oaselor si articulatiilor.

Imbunatatesc digestia
Strugurii si in special pielita si semintele acestora sunt excelente laxative, ajutand la evitarea constipatiei. Aceste fructe sunt bogate in fibre care curata si purifica intestinele pentru a favoriza astfel absorbtia nutrientilor si in plus, reduc inflamatiile.

Ne protejeaza de cancerul de piele
In numeroase studii s-a observat efectul pozitiv in cancer. Cercetarile arata ca resvaratrolul protejeaza pielea de ultraviolete si astfel aceasta este protejata impotriva cancerului.

Protejeaza organismul de radiatii
Acest nutrient puternic a demonstrat ca are capacitatea de a proteja organismul in timpul radioterapiilor si astfel ca este utilizat ca adjuvant in timpul acestor tratamente.

Lupta cu diabetul
Prediabeticilor carora li s-a administrat resveratrol zaharul din sange le-a scazut cu 10%.

Ajuta la recuperarea musculara
Ca antioxidant deosebit de puternic, resveratrolul ajuta celulele si organele sa elimine acidul uric cat si alte toxine din organism ajutand astfel la recuperarea musculara a sportivilor. 

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 9 motive pentru a tine o cura cu struguri negri