7 motive nestiute pentru a consuma bere

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bere

1. Berea poate creste densitatea oaselor
Diferite studii au aratat ca berea are un continut crescut de siliciu. Acest lucru ajuta la conectarea dintre tesutul muscular si oase si creste densitatea osoasa. Bere neagra, in special, are un continut ridicat de hamei si contine siliciu. Asadar, consumul moderat de bere neagra poate ajuta cu siguranta la prevenirea osteoporozei.

2. Berea poate imbunatati nivelul de colesterol
Oamenii de stiinta au descoperit ca berea contribuie la cresterea proportiei de colesterol. Doua beri pe zi poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.

3. Berea poate reduce riscurile cardiovasculare
Peste 100 de studii efectuate la Universitatea Harvard au gasit o asociere intre consumul moderat de bere si un risc redus de atac de cord, cu 25 pana la 40 %. Asa ca, daca vrei sa ajuti inima sa functioneze mai bine, rasfatati-va cu o bere buna si racoroasa la cina.

4. Berea poate reduce riscul de diabet
In studiile comparative, s-a gasit o legatura intre consumul moderat de alcool si un risc mai mic de diabet zaharat de tip 2. Cercetatorii americani au descoperit ca cei care au baut 1-4 beri pe zi, riscul de aparitie a acestei boli a fost mai mic .

5. Berea poate preveni formarea pietrelor la rinichi
Pietrele la rinichi sunt cei mai rai dusmani. Din fericire, acest studiu a constatat ca probabilitatea de a avea pietre la rinichi scade pana la 40 la suta atunci cand bei o bere pe zi.

6. Berea poate ajuta la combaterea cancerului
Oamenii de stiinta germani au descoperit ca xanthohumol continut in hamei poate preveni aportul de prea mult testosteron, un factor major de risc pentru cancerul de prostata.

7. Berea ne protejeaza de dementa
Desigur, suna ciudat la inceput: alcoolul combate dementa! Insa, xanthohumol mai sus mentionat, poate ajuta, de asemenea, pentru a preveni stresul. Acesta este unul dintre factorii care promoveaza dementa la batranete. Prin urmare, berea (desigur, cu moderatie ),poate pastra creierul lucid pana la batranete.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 motive nestiute pentru a consuma bere