6 indicii ca porti incaltaminte nepotrivita

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pantofi cu toc

Incaltamintea nepotrivita poate crea foarte multe neplaceri. De multe ori nici nu realizam ca nu purtam masura potrivita, sau ne incapatanam acea pereche pentru ca ne place foarte mult. Iata modalitatile prin care corpul iti spune ca porti pantofii nepotriviti si ce trebuie sa faci ca sa remediezi situatia:

Porti aceeasi marime la pantof, din liceu

Stiai ca pe masura ce inaintam in varsta arcada piciorului se miscsoreaza, ceea ce duce la marirea talpii?

Daca simti ca degetele de la picioare stau strans in pantofi sau in ghete, iar seara cand ajungi acasa simti nevoia sa le masezi usor ca sa nu mai resimti disconfortul, poate ca este timpul sa cumperi incaltaminte cu un numar mai mare.

Si sarcina poate sa duca la cresterea labei piciorului. Femeile care au nascut nu trebuie sa se incapataneze sa poarte incaltamintea de dinainte de a ramana insarcinate, desi aceasta le jeneaza, crezand ca pantofii se vor "lasa cu timpul".

Degetul mare atinge varful pantofului

Specialistii spun ca trebuie sa existe putin spatiu intre varful pantofilor si degetul mare de la picior, astfel incat degetul sa aiba spatiu pentru a se misca.

Este nevoie de acest lucru pentru ca pe timpul zilei picioarele se pot umfla, ceea ce inseamna ca incaltamintea poate sa nu ti se mai potriveasca seara, desi dimineata iti venea perfect. Daca porti pantofi care nu lasa spatiu degetului mare, atunci te poti alege cu dureri.

Ai bataturi si basici

Pantofii prea stramti si cei ascutiti pot determina aparitia bataturilor, dar si a basicilor, care sunt extrem de neplacute si dureroase.

De asemenea, daca simti ca ti se inclesteaza degetele, acest lucru poate fi pus tot pe seama purtarii unei perechi nepotrivite de pantofi, care pot fi prea stramti in anumite zone. Incearca sa cumperi perechi de ghete, de cizme, botine sau pantofi care sa fie late la varf.

Din cauza presiunii pe care pantofii nepotriviti o pot exercita asupra piciorului pot aparea si unghiile incarnate.

Te doare spatele

O pereche nepotrivita de pantofi, in special incaltamintea cu toc foarte inalt, poate sa iti dea si dureri de spate sau iti poate deforma mersul. Daca simti ca nu esti stabil si te chinui atunci cand mergi, nu mai purta acea perche de pantofi.

Nu numai tocurile pot sa duca la deformarea mersului, ci si balerinii, pentru ca nu au bareta sau sireturi, ca sa "tina" piciorul, ceea ce afecteaza mersul.

Dureri de calcaie

Daca ai frecvent dureri de talpi si de calcaie, seara, cand ajungi acasa, fara ca tu sa suferi de vreo afectiune, acest lucru poate fi pus pe seama pantofilor.

Daca porti incaltaminte mai mare decat cea potrivita pentru tine, atunci muschii situati in partea de jos a piciorului se incordeaza foarte tare la fiecare pas pe care tu il faci, astfel incat sa impiedice talpa piciorului sa iasa din pantof.

Aceasta miscare facuta din instinct ca sa impiedice pantofii sa alunece din picior te poate lasa cu dureri foarte mari, resimtite mai ales la nivelul calcaielor si al talpilor.

Dureri resimtite in talpi

Fiecare dintre noi aveam, cel mai probabil, o pereche de pantofi pe care ii tot purtam, desi sunt vechi si ponositi. Acest obicei este insa unul daunator, spun medicii, pentru ca poate sa ne provoace dureri in talpa, din cauza ca nu mai ofera un bun suport pentru picioare. Si pantofii uzati pe o parte trebuie schimbati, caci pot deforma mersul.

sursa: sfatul medicului.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 indicii ca porti incaltaminte nepotrivita