5 remedii naturiste pentru diabet

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ovaz nedecorticat

1. Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de 12 ore (20:00 - 8:00). Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi.

Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa
sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.

2. 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi, ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.

3. Un leac eficient pentru normalizarea glicemiei la diabetici este urmatorul: se iau 3 stiuleti de porumb fara boabe (coceanul sa fie rosu) si se pun la fiert in 2 l de apa, pe flacara mica, in vas acoperit. Cand lichidul se reduce la jumatate (1 l), se imparte in 4 cani a 250 ml fiecare si se bea toata cantitatea in decursul unei zile. Cura se repeta trei zile. Se masoara glicemia inainte de a incepe tratamentul si la cateva zile dupa.

4. Decoct din pastai de fasole uscata
Si pastaile de fasole au proprietatea de a diminua cantitatea de zahar din sange. Inmuiati, vreme de 2 ore, 100 g de pastai uscate, taiate marunt, intr-un litru si jumatate de apa. Lasati-le sa fiarba pana ce lichidul se reduce la jumatate, apoi lasati-le la macerat toata noaptea. Beti peste zi lichidul, intre mesele principale.

5. Tinctura de laptuci (salata verde)
Tinctura de laptuci se obtine punand la macerat timp de 4 zile o cantitate egala de laptuci proaspete si de alcool de 90 grade (de exemplu: 1/2 kg salata verde si 1/2 l alcool). Strecurati lichidul printr-un tifon, apoi turnati-l intr-o sticla inchisa la culoare, pe care-o astupati cu un dop. Nu faceti o cantitate prea mare. Se administreaza 60 de picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Acest leac scade glicemia si cu 30%.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 remedii naturiste pentru diabet