5 reguli alimentare gresite. Poti sa uiti de ele!

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru reguli alimentare gresite

Uneori, in incercarea de a manca sanatos si hipocaloric, gasim alternative care de multe ori se dovedesc a fi exact opusul. Nu bei bauturi de tip cola ca sa nu te ingrasi, dar bei suc de mere care consideri ca are mai putine calorii? Nu este deloc adevarat! Sunt multe alternative la alimentele mai calorice si pe care le consideri sanatoase, insa ele nu sunt tocmai ceea ce par. 

Potrivit Bright Side exista cateva reguli alimentare de care poti sa uiti!

1. Sucul de mere, alternativa sanatoasa la bauturile de tip cola

250 de mililitri de suc de mere = 115 calorii.
250 mililitri de cola = 95 de calorii.

Prin urmare, alternativa pe care te bazai nu este una care te ajuta la slabit. Daca acesta este motivul pentru care ai ales sa substitui o bautura cu cealalta atunci alegerea pe care ai facut-o nu este una buna. Sucul de mere pasteurizat este adesea considerat o bautura sanatoasa si multa lume il alege pentru a inlocui cola. Daca chiar vrei sa faci o alegere sanatoasa si sa ai grija de silueta ta, atunci bea apa plata!

2. Alegi mierea de albine in locul zaharului

Daca este o miere naturala si de calitate atunci aduce o multime de beneficii pentru sanatate, deoarece este foarte bogata in nutrienti. insa, nu trebuie sa te amagesti cu gandul ca daca ai facut aceasta alegere, te va ajuta si la slabit, pentru ca mierea este mai calorica decat zaharul.

O lingurita de miere are 25 de calorii.
O lingurita de zahar are 16 calorii.

3. Popcornul facut in casa, din graunte, este sanatos

Trebuie sa stii ca popcornul facut prin metoda clasica, din graunte simple si sub capac, este o gustare sanatoasa si contine chiar mai multi antioxidanti decat un fruct proaspat, sustin specialistii. In plus, aduce si o cantitate insemnata de fibre, esentiale pentru digestie. 

4. Alegi produsele fara grasime in locul celor integrale

Mare atentie, deoarece acestea pot sa fie mai calorice decat cele integrale. Potrivit specialistilor, grasimile care confera gust unui produs pot sa fie inlocuite de zahar si faina, lucru care creste valoarea calorica a produsului. In plus, neavand grasimi nu vei beneficia nici de vitaminele D, E si A, astfel ca e posibil sa consumi acel produs absolut degeaba. Alege produsele degresate sau integrale, deoarece daca le consumi in cantitati moderate nu trebuie sa-ti faci griji in privinta grasimii. 

5. Alegi sushi in locul unui burger crezand ca are mai putini carbohidrati

Se pare ca este gresit, deoarece o portie de sushi este mult mai bogata in carbohidrati. Astfel ca daca vrei sa slabesti si ti-ai propus sa limitezi consumul de carbohidrati, aceasta alegere nu se dovedeste a fi una mai buna pentru tine.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 reguli alimentare gresite. poti sa uiti de ele!