5 modalitati naturale de a da culoare parului tau

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 24, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vopsirea parului

Vopsirea parului este un obicei care isi are radacinile in traditiile celor mai vechi popoare, cand nu numai femeile, ci si barbatii, apelau la ingrediente naturale care sa le coloreze parul. Femeile din Africa, Egipt, India se folosesc si acum de ingrediente 100% naturale pentru a-si schimba culoarea parului. 

Daca doresti sa oferi o pauza parului tau de la vopseaua de par chimica, care nu este tocmai prietenoasa cu el, pe termen lung. Iata cateva retete care sa te ajute sa schimbi culoarea parului intr-un mod natural si sanatos:

PENTRU PAR BLOND
Daca iti doresti sa iti deschizi parul, foloseste-te de puterea de decolorare a lamaii. Ai nevoie de 1-2 lamai pentru par de lungime medie, 3-5 lamai pentru par lung. Aplica sucul stors de la aceste lamai pe par. Daca iti doresti un blond mai deschis, satureaza parul pana ce devine complet ud si stai la soare timp de 1-3 ore. Daca vrei un blond mai spre saten, aplica sucul de lamaie cu un spray si stai la soare timp de 20-45 de minute. Dupa expunerea la soare spala parul bine si foloseste balsam de doua ori, deoarece lamaia usuca parul. Parul tau nu va deveni complet blond dupa o singura aplicare, trebuie sa repeti procedeul o data pe saptamana pana ce obtii nuanta dorita.

PENTRU PAR ROSCAT
Daca vrei ca parul tau sa capete nuante de roscat te poti folosi de lamaie si fructe cu nuante puternice de rosu: rosii, zmeura, capsune, rodii, sfecla, morcov. Ca si la reteta pentru par blond, fa o pasta din fructul sau leguma aleasa - in functie de ce nuanta doresti si aplica pe par. Daca iti doresti un rocat mai intens, satureaza parul pana ce devine complet ud si stai la soare timp de 1-3 ore. Daca vrei un roscat mai delicat, aplica cu un spray si stai la soare timp de 20-45 de minute. Dupa expunerea la soare spala parul bine, foloseste un balsam si clateste bine. Poti folosi otet in clatire, deoarece mirosul acestor fructe sau legume tinde sa fie puternic. Parul tau nu va deveni complet roscat dupa o singura aplicare, trebuie sa repeti procedeul o data pe saptamana pana ce obtii nuanta dorita.

PENTRU PAR SATEN
Ceaiul negru este cea mai buna metoda de a oferi parului nuante delicate de saten. Mai intai spala bine parul si clateste-l cu otet cu apa, astfel incat sa indepartezi orice urme de impuritati. Fierbe un ibric de ceai, folosind la un litru de apa cel putin 7-8 plicuri de ceai. Aplica ceaiul pe par cand este cald, dar nu fierbinte si lasa sa actioneze cel putin 60 de minute. Spala parul si hidrateaza-l cu un balsam. Repeta procedeul o data pe saptamana pana ce obtii culoarea dorita. Daca ai obtinut-o din prima, atunci o data la doua saptamani repeta procedura pentru intretinerea culorii.   

PENTRU PAR BRUNET
Cafeaua este cea mai buna optiune daca doresti ca parul tau sa aiba o nuanta de brunet mai ciocolatie. Fierbe un ibric de cafea tare si aplic-o pe par cand este calda. Lasa-o sa actioneze timp de 60 de minute. Clateste bine parul. Daca vrei ca nuanta de brunet sa fie si mai inchisa fierbe coji de nuci verzi si adauga in cafea zeama lor. Lasa sa actioneze cel ptin 60 de minute. Clateste bine parul. Repeta procedeul o data pe saptamana pana ce obtii culoarea dorita. Daca ai obtinut-o din prima, atunci o data la doua saptamani repeta procedura pentru intretinerea culorii.

PENTRU ACOPERIREA FIRELOR ALBE
Rozmarinul si salvia sunt excelente daca vrei sa acoperi firele de par albe, mai ales folosite regulat. Amesteca parti egale de salvie cu rozmarin si apa si lasa la fiert o ora. Aplica fiertura pe par, inmuindu-l bine. Lasa sa actioneze timp de 2 ore si clateste bine. Repeta procedeul la fiecare spalare, amestecul acopera firele de par albe, dar si hidrateaza parul oferindu-i stralucire.

ALTE SFATURI
• Orice fructe sau legume, flori sau plante care pateaza pot fi folosite ca vopsea naturala
• Cafeaua si ceaiul duc la nuante de brunet; sucul de lamaie, musetelul si galbenele duc la nuante de blond; sfecla rosie, morcovul, paprika, rubarba, rodiile duc la nuante de roscat
• Ai grija sa aplici culoarea cat mai compact, unele ingrediente naturale sunt foarte puternice si pot da o nuanta mai intensa mai ales pe firele albe. Verifica culoarea o data la 10 minute.
• Toate vopselele naturale necesita aplicari frecvente pentru ca nuanta sa se mentina

sursa:divahair.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 modalitati naturale de a da culoare parului tau