5 fructe care iti pastreaza tineretea

Posted by Alin Marinescu on Friday, January 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mere

Orice femeie isi doreste sa se mentina tanara cat mai mult timp. Frumusetea este strict legata de starea de sanatate. Astfel, consumul cu precadere al anumitor alimente te poate ajuta sa iti mentii corpul sanatos si totodata sa ai un aspect general de invidiat in toate etapele vietii.

Alimentele care se recomanda pentru ca o femeie sa isi mentina un aspect fizic tanar si sanatos in ciuda inaintarii in varsta sunt: merele, bananele, coacazele, murele si caisele. Iata ce beneficii aduce fiecare dintre ele corpului tau:

1. Merele sunt bogate in fibre si un singur mar consumat pe zi aduce un aport de 100% din necesarul zilnic al organismului. Mai mult, merele sunt benefice in evitarea constipatiei si a riscului atacurilor de cord. 

2. Bananele sunt o sursa de fibre si potasiu, dar contin si carbohidrati, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viata activa. Nu degeaba vedem sportivii consumand banane. 

3. Coacazele contin putine calorii, deci ajuta la scaderea in greutate. Mai mult, ele ajuta organismul sa lupte impotriva hipertensiunii arteriale si sunt benefice functionarii optime a creierului. 

4. Murele sunt bogate in antioxidanti, substante care asigura imbatranirea sanatoasa a organismului, mai ales in timpul dietelor. Pe langa antioxidanti, murele contin o multime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului cancerului si bolilor de inima: vitaminele B1, B2, C si E. 

5. Caisele sunt bogate in nutrienti, asigurand necesarul de vitamine A, C, E, dar si de fier si potasiu. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 fructe care iti pastreaza tineretea