5 alimente care previn si combat inflamatiile

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sfecla rosie

Inflamatiile sunt foarte periculoase pentru ca stau la baza multor afectiuni. Din aceste motive trebuie tratate imediat sau, mai bine, prevenite. Medicamentele antiinflamatoare prezinta numeroase efecte secundare periculoase. Din fericire, exista alimente care pot actiona exact ca niste puternice antiinflamatoare.

Iată care alimente pot funcționa ca adevărate antiinflamatoare naturale:

Sfeclă rosie
Culoarea intensă a acestei legume este o dovada a proprietatii sale puternic antioxidante și antiinflamatoare. Sfecla rosie (si sucul de sfecla rosie) reduc inflamatia si protejeazs impotriva cancerului si a bolilor de inima datorita continutului de fibre, vitamina C si a pigmentilor din plante numite betalaine.

Afine
Afinele sunt delicioase și extrem de bogate în antioxidanți, ajutand la combaterea radicalilor liberi din corp. Afinele protejeaza impotriva declinului cognitiv, îmbunatatesc memoria, sunt antiinflamatoare si combat stresul oxidativ. Si alte fructe de padure constituie un aliat de nădejde împotriva inflamațiilor. Conform studiilor, de exemplu, extractul de zmeură combate artrita, afinele pot proteja împotriva inflamațiilor intestinale și a colitei ulcerative iar consumul de căpșuni reduce cantitatea de proteină C reactivă din sânge (o substanță produsă de ficat ca răspuns la inflamații).

Nuci
O altă sursă de grăsimi sănătoase care pot fi socotite pe drept cuvânt antiinflamatoare sunt nucile, în special migdalele, care sunt bogate în fibre, calciu și vitamina E și nucile care au cantități ridicate de acid alfa-linoleic, un acid gras de tipul omega 3. Însă toate nucile prezintă cantități foarte mari de antioxidanți, care pot ajuta corpul să combată și să repare daunele produse de inflamații. Nucile, alături de pește, legume cu frunze verzi și cereale integrale fac parte din dieta mediteraneană, una dintre cele mai sănătoase din lume, cu importante beneficii antiinflamatoare.

Pește gras
Peștele gras precum somonul, macroul, tonul și sardinele au un conținut ridicat de acizi grași omega 3. Conform a numeroase studii, aceștia sunt substanțe puternic antiinflamatoare. Pentru a beneficia de acest rol antiinflamator este însă recomandat să consumăm pește de mai multe ori pe săptămână. Acesta ar fi de preferat să fie fiert sau preparat la cuptor și nu prăjit în ulei. Dacă e puțin probabil să reușești să consumi pește atât de des, există suplimente cu ulei de pește pe care le poți găsi în farmacii.

Ananas
Ananasul prezintă puternice proprietăți antiinflamatoare. Substanța care conferă ananasului aceste calități antiinflamatoare contribuie de asemenea la o mai bună digestie. Ananasul are de asemenea un conținut ridicat de vitamina C care poate ajuta organismul să combată virușii și îmbolnăvirile. Poți consuma ananasul pe post de desert. De asemenea îl poți adăuga unui smoothie cu măr verde, castravete și tulpini de țelină pentru a-ți stimula la maxim imunitatea.

sursa: libertatepentrufemei.ro 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 alimente care previn si combat inflamatiile