4 reguli pentru a ne mentine sanatosi cand suntem invadati de legume si fructe cu pesticide

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru legume si fructe cu pesticide

Legumele si fructe cu pesticide sunt peste tot. Aproape ca este imposibil sa mai gasim in magazinele obisnuite astfel de produse care sa nu fi fost tratate deloc. Aternativa evidenta ar fi consumul de fructe si legume bio. Si in acest caz sunt cel putin doua probleme. In primul rand sunt mai scumpe, uneori chiar mult mai scumpe si e greu sa ni le permitem in cantitate suficienta. Apoi, in multe situatii s-a dovedit ca si acestea contineau pesticide in cantitati mai mari sau mai mici. 

1. Este mult mai bine sa mananci produsele cultivate in mod conventional, decat sa eviti complet fructele si legumele in dieta ta, pentru a evita in fapt consumul de pesticide. Fructele si legumele contin nutrienti si aduc beneficii sanatatii, de care au nevoie toti oamenii, in special femeile insarcinate si copii.

2. O alta metoda prin care poti minimiza expunerea la pesticide este prin spalarea atenta a fructelor si legumelor sub un jet de apa rece. Apoi, le poti curata de coaja inainte de a le consuma. Acest lucru te va ajuta sa scapi si de cele mai multe pesticide si organismele care ti-ar putea provoca intoxicatii alimentare.

3. Daca vrei sa cumperi fructe si legume organice dar ti se pare ca acestea sunt prea scumpe, poti opta macar pentru fructele si legumele care au cel mai redus nivel de pesticide. Lista fructelor si a legumelor cu nivel mare de pesticide este actualizata in fiecare an de catre organizatia non-profit Grupul de Lucru pentru Mediu, pe baza testelor de laborator. Iata care sunt produsele alimentare care au cele mai ridicate reziduuri de pesticide:

capsuni
mere
nectarine
piersici
telina
struguri
cirese
spanac
rosii
ardei gras
rosii cherry
castraveti

4. In mod evident, Cumpara variantele organice macar pentru alimentele cu niveluri ridicate de reziduuri de pesticide, adica cele aflate in lista de mai sus.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 reguli pentru a ne mentine sanatosi cand suntem invadati de legume si fructe cu pesticide