4 motive sa mananci avocado

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avocado

Avocado nu este doar delicios, ci si foarte satios, ajutand, in acelasi timp, corpul sa ramana sanatos. In cazul in care ai nevoie si de alte motive pentru a include avocado in alimentatia ta, iata-le:

Gestionarea greutatii
In ciuda faptului ca este bogat in calorii (100 de calorii pentru jumatate de fruct), avocado te poate ajuta sa reduci dimensiunea taliei. Oamenii care consuma zilnic ½ de fruct, au o talie mai ingusta si cantaresc mai putin, spun cercetatorii care au analizat dietele a 17.000 de americani. Un alt studiu a descoperit ca daca mananci jumatate de avocado la masa de pranz te vei simti sanatos timp de cinci ore dupa ce ai luat masa.

Sanatatea inimii
Tanjesti dupa un burger insa iti este teama pentru sanatatea inimii? Incearca sa adaugi la el avocado. Oamenii de stiinta au descoperit persoanele care mananca jumatate de avocado cu hamburger au mai putine inflamatii in vasele sanguine comparativ cu subiectii care au consumat doar un burger. Avocado contine elemente care blocheaza absorbirea de LDL (colesterol rau) din intestine.

Imbunatatirea nutritiei
Grasimile nesaturate ajuta la absorbtia nutrientilor importanti din legumele cu frunze verzi. Un studiu realizat la Universitatea de stat din Ohio, s-a descoperit ca persoanele care mananca salata cu avocado imbunatatesc mult absorbtia de carotenoide, comparativ cu oamenii care mananca fara acest fruct.

Protejeaza pielea si ochii
Avocado este bogat in doua carotenoide – luteina si zeaxantina – care ajuta la blocarea razelor ultraviolete, protejandu-ti astfel ochii si pielea. Asadar, iata inca un motiv pentru a manca avocado.

Sursa: sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 motive sa mananci avocado